Erge blessure voor Roy Mauro zet zware domper op winst te Lauwe. | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Erge blessure voor Roy Mauro zet zware domper op winst te Lauwe.

📁 Verslag wedstrijd 🕔05.augustus 2018
Erge blessure voor Roy Mauro zet zware domper op winst te Lauwe.

Berchem Sport is ondanks 1-4 winst in de eerste bekerwedstrijd in mineurstemming uit Lauwe teruggekeerd. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd  liep kapitein Roy Mauro immers met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een scheenbeenbreuk op.

Een vriendelijk onthaal door de zeer sympathieke mensen van White Star Lauwe, een gezellig old school stadionnetje, een tegenstrever met een even goede smaak qua clubkleuren, de zon volop van de partij en een onverhoopte 0-3 voorsprong na amper 20’… niets leek KBS dus een zorgeloos uitje naar de buurt van de Franse grens in de weg te staan.

De doelpunten kwamen er telkens na vlotte combinaties waarbij het Berchemcollectief als boter door de verdediging kon snijden. Bas Saillart opende al na 13′ de score na voorbereidend werk van Ilias Hamdi en Jelle van Kruijssen. Vijf minuten later hernam Amin Kabir een door de doelman afgeweerd schot van  van Kruijssen voor de 0-2. En nog eens drie minuten later scoorde Ilias Hamdi na een vloeiende combinatie tussen Jawad Absisan, Kabir en van Kruijssen de 0-3. Toen Saillart er in de 40ste minuut na  defensief mistasten ook nog eens op een diefje 0-4 van kon maken, leek de wedstrijd gespeeld. Er sloop wat nonchalance in het spel en nog voor de rust kon de thuisploeg de 1-4 tegenscoren na een ondoordachte teruglegger vanuit het middenveld.

In de tweede helft werd het meer en meer duidelijk dat de geest uit de fles was, het zeer degelijke spel dat we voor de rust mochten aanschouwen viel geen moment meer te bespeuren, en Berchem liet Lauwe ook meer en meer in de wedstrijd komen. Toen een lokale aanvaller enkele minuten voor affluiten van aan de rand van de 16  recht op doel wilde aanleggen, voerde kapitein Roy Mauro een tackle uit om een mogelijk doelpunt te verhinderen, waarbij hij zichzelf echter zeer zwaar blesseerde. Iedereen zag dadelijk de ernst van de situatie in en de wedstrijd lag geruime tijd stil.  Berchem speelde de resterende minuten met 10 verder, waarbij elke speler  uiteraard zwaar aangeslagen was . Met een naar alle waarschijnlijkheid gebroken scheenbeen betaalt onze club, -en in het bijzonder Roy zelf- een zeer ongelukkige en zware tol in  een nochtans zeer sportief verlopen wedstrijd.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Peers, Vande Velde, Geenens, Mauro, Absisan, Kabir (68′ Michiels), Hamdi (74′ Maluka), van Kruijssen, Saillart (79′ Nwokoro)

Doelpunten: 13′ Saillart 0-1, 18′ Kabir 0-2, 21′ Hamsi 0-3, 40′ Saillart 0-4, 42′ 1-4.

 

De volgende bekerwedstrijd gaat door volgende zondag 12 augustus 2018 in het Orphale Cruckestadion van SK Ronse uit 2de Amateurs A, dat vanmiddag met liefst 3-7 ging winnen bij FC Jeunesse Rochefort.


Een uiteraard al even zwaar aangeslagen coach Kevin Van Haesendonck hield het heel begrijpelijk zeer kort na de wedstrijd:

“Op voetbalgebied is het zeer positief dat we snel de openingen vonden en dadelijk het verschil hebben kunnen maken. Je krijgt dan vaak zo’n quasi overbodige tweede helft, waarbij dat extra metertje niet meer gelopen wordt en de verdere scherpte meer en meer ontbreekt.

Maar het enige dat we van de wedstrijd van vandaag echt zullen onthouden is uiteraard deze bijzonder ongelukkige blessure voor Roy  Mauro. De juiste diagnose zal pas in het ziekenhuis gesteld kunnen worden, maar onze eigen verzorgers en ook Roy zelf vrezen ervoor dat zijn scheenbeen gebroken is. Dat is in de eerste plaats een zware domper voor Roy zelf en tegelijk voor gans onze club.”

Roy, wij wensen je een spoedig en volledig herstel! Hou de moed erin, heel Berchem duimt voor jou!

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de

Lees meer