Eric Van Meir nieuwe T1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Eric Van Meir nieuwe T1

📁 Clubnieuws 🕔24.mei 2014

Berchem Sport is zopas tot een overeenkomst gekomen met ex-Rode Duivel Eric Van Meir. Van Meir, die zijn voetbalcarrière bij Berchem begon, zal de functie van hoofdcoach bekleden.

In de jeugd speelde Van Meir eerst voor Hoboken SK, alvorens naar Geelzwart te verhuizen. In het seizoen 1985-1986 debuteerde de vroegere T2 van eersteklasser Lierse in het eerste elftal van Geelzwart. De centrale verdediger bleef tot 1991 op het Rooi, waarna hij naar Sporting Charleroi transfereerde. In 1986-1987 veroverde hij mee onze voorlopig laatste promotie naar de hoogste voetbalafdeling.

Later speelde Van Meir voor Charleroi, Lierse en Standard Luik. Hij kwam ook 35 keer in actie voor de nationale ploeg, en nam deel aan twee Wereldkampioenschappen. In 2003 zette hij een punt achter zijn carrière als actief voetballer.

Als coach is Van Meir vooral bekend door zijn periode bij Lierse. Hij was er jarenlang hulpcoach, en sprong soms in als T1. In 2011 trainde hij derdeklasser KV Turnhout.

Alvast welkom terug, Eric!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Beloften kunnen volgende week kampioen worden!

Beloften kunnen volgende week kampioen worden!

Als onze beloften volgende vrijdag hun laatste wedstrijd tegen City Pirates winnen, dan mogen zij zich meteen tot kampioen kronen. Zin

Lees meer