Farewell Colin Andrews | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Farewell Colin Andrews

📁 Geen categorie, In memoriam 🕔19.juli 2015
Farewell Colin Andrews

Totaal onverwacht overleed vanmorgen Colin Andrews (°18.05.1948-*19.07.2015).

Andrews kwam in de zomer van 1973 naar Berchem, nadat hij door John Vanderwaeren tijdens een internationaal politietornooi in Rome was opgemerkt. Andrews, die vier jaar lang paleiswacht was aan Buckingham Palace, kwam er uit voor de Engelse politieploeg.

De 25-jarige aspirant-prof van Queen’s Park Rangers, die ook een aanbod van Hannover 96 op zak had, was samen met Luc Dreesen (Bree) en Ludo Verjans (Hoesselt VV) één van de drie relatief onbekende nieuwelingen aan het Rooi. Andrews moest een versterking worden voor Rik Coppens’ voorhoede, maar viel daarvoor net te klein en te licht uit. Toch slaagde de Londenaar erin door zijn innemende persoonlijkheid de harten van de supporters voorgoed te veroveren. En ook hij verloor zijn hart aan Antwerpen, want hij vestigde zich er definitief en vond een job als dokwerker in de haven.

Andrews bleef twee seizoenen bij Berchem Sport, waarin hij 18 wedstrijden speelde en één keer scoorde. In 1975 verhuisde hij naar FC Duffel en later naar OLSE Merksem.

Hoewel aan zijn voetballoopbaan vrij snel een einde kwam, maakte hij nadien naam als trainer in de lagere afdelingen. De voorbije 30 jaar stond hij op de loonlijst van een dozijn clubs, vooral in het Antwerpse. SC Merksem, Tubantia, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw, Overpelt VV, TH Diest, Cappellen FC, Dessel Sport, SK Hoboken, FC Nieuwkerken, RC Mechelen, St.-Pauwels, Antwerp FC, Temse, Herleving Sinaai.

Bij veel van die clubs werd hij halverwege het seizoen als depaneur binnengehaald en meestal slaagde hij erin het dreigende onheil af te wenden.

In exact deze omstandigheden keerde Andrews tijdens het seizoen 2007-08 terug naar zijn Berchem Sport. Begin December waren de geelzwarten weggezakt tot de voorlaatste plaats in 4de B. Uit Ives Serneels, die de motor nooit aan het draaien had gekregen, in Colin Andrews. Naar zijn komst werd door iedereen uitgekenen. Niet in het minst door Andrews zelf, want hij droomde er al jaren van om ooit Berchem Sport nog eens onder zijn hoede te krijgen. De terugkeer van Andrews kon echter op geen ongelukkiger moment vallen. Ook hij slaagde er niet in de neerwaartse spiraal om te buigen, zodat al na drie maanden een derde trainerswissel zich opdrong.

Andrews overleed dit weekend in Tongerlo, waar hij op stage was met zijn huidige club Herleving Sinaai. Hij werd 67 jaar oud.

Berchem Sport biedt zijn oprechte medeleven aan aan de familie.

Farewell Colin. En laten we afscheid nemen zoals hij dat zelf zou doen: met a big kiss.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels