FC Turnhout – Berchem Sport  3-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

FC Turnhout – Berchem Sport 3-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔24.maart 2019
FC Turnhout – Berchem Sport  3-3

Een eerste blik op het wedstrijdblad stemde ons al niet meteen welgemutst en blij te moede. Scheidsrechter Thomas Lucas had eerder dit seizoen tegen Duffel en Hades geen te beste indruk nagelaten. In de eerste wedstrijd floot hij na 13 minuten een vrij lichte strafschop tegen Berchem, om een kwartier later appèl voor strafschop in het doelgebied van de bezoekers weg te wuiven. Tegen een bruut Hades hield hij dan weer een handvol kaarten op zak, terwijl hij in de slotminuten van Kruijssen met wel zeer licht geel bedacht. Maar zelfs al heb je maar één kans om een goeie eerste indruk te maken, wij zijn er de man niet naar om iemand op één mindere wedstrijd af te rekenen, zelfs niet op twee. Maar wanneer iemand na drie wedstrijden blijft volharden in de boosheid, zit er nog weinig rek op onze genade. Al hebben we ons desondanks best vermaakt met de supporters van Turnhout die rondom ons zaten. De fratsen van de spelleider met de dubbele voornaam – geef toe, stel dat u hiermee behept bent, u zou ook moeite hebben om er kop en staart aan te krijgen – waren er zo ver over, dat zelfs de thuissupporters niet anders konden dan met humor de spanning wat uit de wedstrijd te halen. Want twee duidelijk niet gefloten strafschoppen, een derde willen we hem zelfs met dat laatste beetje rek nog pardonneren en een om onduidelijke redenen afgekeurd doelpunt, daar kan zelfs de meest fanatieke fan de ogen niet voor sluiten.

Na een vrij gelijkopgaand begin zorgde Saillart na 19 minuten voor de eerste noemenswaardige actie. Met een handigheidje hield hij de bal knap binnen op de achterlijn. Het leverde Berchem een eerste hoekschop op. Vijf minuten later trof van Kruijssen de lat. Pech, die zelfs omsloeg in brute pech, toen Turnhout er in de omschakeling meteen 1-0 van maakte. Twee minuten later kon de thuisploeg zijn voorsprong bijna op een identieke manier verdubbelen: snelle counter op de rechterflank en een lage voorzet waarop deze keer niemand tijdig kon inschuiven.

Lang keek Berchem niet tegen die achterstand aan. Een voorzet van Van den Driessche vond van Kruijssen, die uiteindelijk twee kopbalkansen en een beetje hulp van de verdediging nodig had om de stand weer in evenwicht te brengen.

Nadat aan de overkant Van Buynder Turnhout van een tweede goal hield, kon nu Berchem van de snelle counter gebruik maken om voor gevaar te zorgen. Het opzichtige handspel van de thuisploeg in de zestien ontging helaas zowel de scheids als zijn assistent. Extra pijnlijk wanneer u zich de strafschop van vorig weekend weer even voor de geest haalt…

En nóg pijnlijker werd het toen enkele minuten later de bal aan de overkant wél op de stip ging. Een overtreding van Michiels die er alleszins geel voor kreeg, maar die vanuit de meeste hoeken van het stadion niet te zien was. We spreken ons er dan ook verder niet over uit.

Out Michiels na de pauze, in Kabir, die zich meteen liet opmerken met een actie op de rechterflank. Zijn schot vanuit een scherpe hoek bleef onder doelman Horsten steken.

Een fout van Turnhout die altijd geel had moeten opleveren maar dat helaas niet deed, gaf aanleiding tot wat duw- en trekwerk dat onwillekeurig aan de rode kaart van vorig weekend deed denken. Het bracht Berchem duidelijk van streek, want acht minuten ver in de tweede helft liet de volledige verdediging zich rollen na balverlies van Carrez: 3-1. Ei zo na stond het even later 4-1 als Van Buynder, die alweer een puike wedstrijd keepte, een kopbal van dichtbij niet had gered.

Met nog voldoende tijd op de klok bezorgde van Kruijssen, in zijn kenmerkende stijl, Berchem de aansluiting. Aangespeeld door Saillart, plantte hij de 3-2 knap midden in het doel. De aansluiter bracht Berchem weer helemaal terug in de wedstrijd. Het laatste halfuur was zelfs volledig voor geelzwart. Op één save van Van Buynder na, speelde de rest van de actie zich voornamelijk af voor het Turnhoutse doel.

Helaas vond de man in het groen het nodig om toch nog even zijn stempel op de match te drukken. En dat deed hij meteen met verve. Een kwartier voor tijd werd de gelijkmaker om alweer onduidelijke redenen afgekeurd. In minuut 32 werd een duidelijke strafschopfout op Meseure niet gefloten. Mijnheer Lucas vond het zelfs nog nodig om hem voor protest met geel te bedenken. En twee minuten later werd ook Saillart op de rand van het doelgebied en de achterlijn foutief aangepakt: hoekschop.

In de 90ste minuut zorgde Mauro toch nog voor de verdiende gelijkmaker. Scheidsrechter Lucas vond niet meteen een reden om het doelpunt af te keuren en wees dan maar naar de stip. Berchem bleef ook in de blessuretijd aandringen, maar een vierde doelpunt kwam er niet meer.

Ook wij zouden graag hebben dat alle Antwerpse clubs zich redden – enig chauvinisme, we geven het ootmoedig toe, is ons niet vreemd – maar wel graag op een correcte manier.

 

Berchem: Van Buynder, Van den Driessche, Michiels (46’ Kabir), van Kruijssen, Absisan (80’ Maluka Bimbo), Meseure, Vande Velde, Saillart, Mauro, Peers, Carrez

Doelpunten: 25’ 1-0, 29’ van Kruijssen 1-1, 38’ 2-1 (pen.), 53’ 3-1, 67’ van Kruijssen 3-2, 90’ Mauro 3-3

Geel: Michiels, Meseure, Kabir

Scheidsrechter: Thomas Lucas

Deel dit artikel met vrienden