Frank Magerman:“Vandaag start de competitie opnieuw” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Frank Magerman:“Vandaag start de competitie opnieuw”

📁 Interview 🕔24.november 2019
Frank Magerman:“Vandaag start de competitie opnieuw”

De trainer na afloop gelukwensen met de overwinning, die kans hebben we dit seizoen nog niet vaak gehad. We grijpen ze dan ook met beide handen.

Proficiat met de overwinning, Frank. Een al bij al vlotte overwinnig tegen een vrij zwak Hoogstraten en een Berchem dat bij momenten best aardig voetbalde. Mogen we het zo stellen?

Frank: Mja. Hoogstraten speelde met drie centraal achteraan en twee hoge backs. Het kwam erop aan om die vast te zetten. Dat is ons goed gelukt met Leo (Beirlant), Jelle (van Kruijssen) en Iliass (El Yazidi) die de ganse wedstrijd vooraan oorlog maakten. Maar zij stonden natuurlijk niet alleen op het veld. We zagen vandaag vooral een overwinning van het collectief met af en toe inderdaad best goeie combinaties. Al mogen we toch niet vergeten dat ook Hoogstraten enkele zeer grote kansen heeft laten liggen, zoals wij er de voorbije weken zo vaak hebben gemist. Het tikkeltje geluk dat ons dit seizoen al zo vaak ontbrak hadden we vandaag eindelijk eens aan onze kant. Net zoals bij de eerste goal die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Het doet deugd dat we nog eens de nul hebben kunnen houden en dat dit ons eindelijk nog eens een zege oplevert.

Met een geschorste Roy Mauro en een geblesseerde Bas Saillart moest je ook wat schuiven en zelfs twee “jonkies” inbrengen.

Frank: Leo heeft een goeie wedstrijd gespeeld. Ook Mats (Joris) is sterk ingevallen en dat nog wel op een voor hem heel ongewone plaats. We wilden hiermee in de laatste tien minuten vooral de snelheid vooraan houden omdat Hoogstraten met Leo toch behoorlijk de handen vol had. Dat Mats vanop die plaats zelfs nog scoort is een mooie beloning.

De noodzaak om te winnen was vandaag erg groot, hoe gaat een groep om met die druk?

Frank: Dat speelt natuurlijk in de hoofden, maar ik heb in de kleedkamer voor de wedstrijd gezegd dat de competitie vandaag opnieuw start. We staan met een negental ploegen op een zakdoek bij elkaar en voor de winterstop ontmoeten we nog een paar van hen. We moeten nu enkel naar onszelf kijken en niet te veel naar de anderen. Bovendien hebben wij daarbij een enorm voordeel dat de meeste andere clubs niet hebben, dat mag je toch wel eens vermelden: onze supporters. Ook vandaag hebben ze, net zoals bij elke wedstrijd, weer van zich laten horen. Eigenlijk zijn ze geen seconde stil geweest. Hoor ze zijn zelfs nog bezig… (lacht, terwijl aan de overkant een kwartier na de wedstrijd opnieuw gezangen worden ingezet).

Deel dit artikel met vrienden