Geeraerd: “De steun van onze fans speelt een grote rol” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Geeraerd: “De steun van onze fans speelt een grote rol”

📁 Voetbalnieuws 🕔28.november 2013

Zondag trekt Geelzwart naar het Jos Wellensstadion van Cappellen FC. Wij gingen naar de woensdagtraining en zagen een gretige groep op het veld. Hoe coach Dirk Geeraerd vooruitblikt naar de derby, leest u hier.

Met een 7 op 9, knap voetbal en aangewakkerd vuur kunnen we stellen dat u uw entree op het Rooi niet hebt gemist.
Dirk Geeraerd: “Als we het puntentotaal bekijken, wetende dat we de leider partij gaven en de wedstrijd tegen Hasselt al na een training was, kunnen we stellen dat het goed zit. Het voornaamste is dat er opnieuw veel enthousiasme in de groep zit en het vuur weer brandt. Dat zie je op training en aan de manier van spelen. Er zit veel strijdvaardigheid en plezier in het spel.”

Vorig weekend ging Woluwe-Zaventem, de koploper in onze reeks, na een knappe wedstrijd voor de bijl.
Geeraerd: “Tegen Grimbergen vond ik ons de eerste helft al erg sterk. Na rust gaven we het even wat uit handen, mede omdat de kopjes wat naar beneden gingen na de 1-2. Vorig weekend kon die strafschop ons gemoed al temperen, maar Merckx pakt de elfmeter uitstekend. We waren de eerste helft de betere ploeg, maar geven na de 2-0 toch weer twee vermijdbare doelpunten weg. Als je al vijftien kansen had moeten toestaan, dan weet je dat die goal ooit wel valt. Dat was tegen Woluwe-Zaventem niet zo, en dat moet er uit. We herpakten ons goed en mijn spelers zijn de opdrachten blijven uitvoeren. Ik was erg tevreden over de strijd die mijn team geleverd heeft. Na de 2-2 zag ik de bui al hangen, maar we zijn mentaal sterk gebleven. Deze overwinning is een stap vooruit.”

Ook op training loopt het blijkbaar vlot. We zagen een gretige groep aan het werk.
Geeraerd: “Dat klopt. We trainen lang en intensief, mede om dat conditionele omhoog te krijgen. Toch mag ook wat gelachen worden en probeer ik een kwinkslag in de oefeningen te verwerken. Zo spelen we in op het wij-gevoel.

In het klassement gaat Geelzwart er al wat op vooruit. We staan twaalfde, als koploper van het grote groepje met achttien punten.
Geeraerd: “We hebben in een maand meer punten gepakt dan in de afgelopen maanden. We stijgen uiteraard wel, maar als ik soms de andere uitslagen bekijk, dan schrik ik wel. Met de overwinning tegen Woluwe-Zaventem hebben we een mooie bonus voor op de andere staartploegen, want niet iedereen zal punten halen tegen de leider. Die drie punten kunnen op het einde van de rit mee bepalend zijn. We hebben twee moeilijke wedstrijd in het vooruitzicht, dus we mogen niet denken dat we er al zijn. Zowel Cappellen als Bocholt zijn twee zware uitwedstrijden. We zouden voor de winterstop nog wat punten moeten sprokkelen. Met het vuur dat er nu brandt in deze groep, moeten we er voor zorgen dat we rond Nieuwjaar op een veilige positie staan. Dan kunnen we opnieuw ademen en de situatie verder evalueren.”

Zondag trekt Berchem naar Cappellen. Traditioneel een wedstrijd waar veel Berchemfans de ploeg naar volgen. Is dat belangrijk voor u, de steun van de aanhang?
Geeraerd: “De steun van onze supporters speelt een grote rol. Het gaf de spelers en mezelf een geweldige boost toen we zagen hoeveel volk er was meegereisd naar Grimbergen. De aanhang is een extra wapen van deze club. Zij kunnen door hun steun mee het behoud verzekeren. Als de supporters achter de ploeg staan en mijn spelers de ganse match toezingen, dan krijgen wij allemaal een extra stimulans. Ik telde op Verviers – Cappellen acht uitfans. Als ik zie met hoeveel wij op verplaatsing trekken, dan weet ik dat onze aanhang mee een bepalende rol kan spelen.”

Is er nieuws uit de ziekenboeg?
Geeraerd: “Op uitzondering van Benjamin De Wilde heeft iedereen dinsdagavond getraind. De Wilde was er woensdag wel weer bij. Ook Boujouh en Kocak trainden voluit mee. Melkert had na loopoefeningen weer wat last van stramme spieren. Aan zijn enkel had hij echter geen probleem. Woensdag was Melkert er weer bij, maar we namen geen risico’s en lieten hem daarom iets vroeger stoppen. Ook Sam Vermeylen heeft weer aangepikt. In de revalidatiezaal vinden we enkel nog Dickson terug.”

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels