Halfweg met Marc De Mulder | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Halfweg met Marc De Mulder

📁 Clubnieuws, Interview 🕔07.januari 2019
Halfweg met Marc De Mulder

In deze periode van  eindejaarslijstjes en  nieuwjaarswensen misstaat het zeker niet om even terug te blikken op de voorbije heenronde en vooruit te kijken naar wat de nakende toekomst onze geliefde club te beiden heeft. We hadden over een en ander een gesprek met onze sportieve manager Marc De Mulder.

Webteam: We hebben ons team tijdens de afgelopen heenronde zowel een aantal keren heel warm als heel koud zien blazen. Opvallend ook dat het tot nu toe veel beter uit liep dan in eigen stadion. Hoe kijkt het sportief bestuur hier tegenaan?

Marc: Al bij al staan we juist geklasseerd. We hadden natuurlijk een paar trapjes hoger kunnen staan, maar voor de aanvang van deze competitie kregen we de ene pech na de andere te verduren. Met de loodzware blessures van zowel Meseure, Mauro als Kabir wisten we dat we onze ambities al van meet af wat dienden terug te schroeven. Samen zouden deze ervaringrijke spelers zowat de motor gevormd hebben die we voor deze ploeg voor ogen hadden. En het is echt niet prettig wanneer je tot de bevinding komt dat die motor door de gekende omstandigheden niet eens kan opstarten. De jongens die de plaatsen hebben ingenomen hebben met wisselend succes hun selectie verdedigd, en dan denk ik dat we met een 6de plaats, op een zuchtje van de top-5 toch nog tevreden mogen zijn, gezien deze uitzonderlijke omstandigheden.

Webteam: Twee seizoenen geleden speelden we in dezelfde reeks, maar in een totaal andere sfeer. Een sportieve rollercoaster voerde ons van de ene zegekick naar de andere, terwijl de nakende stadionperikelen  nog veraf leken. Ondertussen zijn we -na een feestelijke promotie en een even snelle als ontnuchterende degradatie-  toch weer wel met de neus op een aantal onmiskenbare feiten gedrukt. Komt KBS hier gelouterd uit?

Marc: We hinken momenteel op 2 sporen. En laat het duidelijk zijn dat het materiële -of het gebrek eraan- het sportieve hierbij in de weg staat. We spelen nog steeds in eigen huis met die ondertussen alom gekende noodtribune, maar achteraf gezien eigenlijk bij de gratie van de degradatie. Want het is wel duidelijk dat  we met deze accommodatie niet in Eerste Amateurs zouden kunnen aantreden hebben. Dan hadden we een week voor de competitiestart nog op zoek moeten gaan naar een ander stadion om naar uit te wijken. En zolang er geen schot in de geplande werken komt, kunnen we met dit noodstadion ook niet opnieuw stijgen naar Eerste Amateurs. We mogen eigenlijk al blij zijn dat de afgelopen thuiswedstrijden van dit seizoen een voor een heel ordentelijk verlopen zijn, want gescheiden supportersvakken hebben we momenteel dus niet in de aanbieding. En die vormen op tijd en stond zeker geen overdreven luxe. De beleving zo dichtbij het veld is nu echter ook totaal anders, we kunnen dus maar beter ook van de nood een stukje deugd maken (lacht).

Het nieuwe schepencollege is nu pas van start gegaan, en we gaan ervan uit dat de bouwbeloftes die de stadswoordvoerders hebben uitgesproken ook effectief en tijdig uitgevoerd worden. Maar zelfs dan hebben we nog niet direct een kant en klaar stadion, want zo heel duidelijk is het nog steeds niet wat de opties zijn voor de oude zittribune. De kans zit erin dat die -mits de nodige herstellingen en aanpassingen- nog voor een aantal jaren dienst zou kunnen doen, maar daar is nog lang geen beslissing over gevallen. Ondertussen blijft het dus al die tijd bij ‘behelpen’.

Verder is er structureel, en dus ook op bestuursvlak, dringend versterking nodig. Die stap naar verbreding, en verjonging ook van ons bestuur dienen we absoluut te zetten. Voor het huidige bestuur is de  ambitie  er zeker nog om Berchem Sport in goede banen te houden, maar we hebben slechts een smal draagvlak om dit allemaal te kunnen blijven verwezenlijken. Ook in het algemeen krijgen de clubs het steeds moeilijker, en aan die trend ontsnappen wij evenmin. Dat brengt ons automatisch ook bij het financiële plaatje van dit verhaal. En ook daar dien ik eerlijk te zeggen dat we spoedig een aantal nieuwe sponsors dienen aan te trekken om onze financiële draagkracht drijvend te houden. Die wens is natuurlijk ook sneller uitgesproken dan verwezenlijkt, laat ons dus hopen dat we deze ambitie in realiteit zullen kunnen omzetten.

Webteam: Welke sportieve ambities heb je nog voor dit seizoen, Marc?

Marc: Mijn taak is het zonder meer om Berchem steeds zo hoog mogelijk te laten eindigen. Dat zeg ik los van alle perikelen die ons momenteel omringen. Maar door de blessures van een aantal sterkhouders moeten we ook hier realistisch in zijn. Als je dan ook nog eens ziet hoe een aantal clubs uit onze reeks, zoals Hasselt en Patro, zich  extra versterkt hebben om toch maar zeker te kunnen promoveren… Die slagkracht hebben wij momenteel niet echt, daar dienen we eerlijk in te zijn. En dat is zeker ook geen schande. Maar wees maar zeker dat iedereen in deze club eraan meewerkt om met een zo hoog mogelijk resultaat dit seizoen af te sluiten. Dat zijn we verplicht aan onszelf, en aan al  onze fantastische supporters.

Webteam: Bedankt Marc, en we zullen het  hopelijk ook zien op het einde.

Deel dit artikel met vrienden