Heropstart competitie voorzien in weekend 13 februari | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Heropstart competitie voorzien in weekend 13 februari

📁 Clubnieuws, Nieuws A-kern 🕔07.december 2020
Heropstart competitie voorzien in weekend 13 februari

De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is vandaag, 7 december 2020, opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden. Bijgevolg werden unaniem de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal.

  • Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) af te werken op basis van de “heenrondes” (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt).
  • Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen : een kampioen, stijgers, en dalers.
  • De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.
  • Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige Covid-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan drie maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.

Sportief manager Marc De Mulder meldt dat onze club, indien dat toegestaan zal zijn, de trainingen dan ook op 16 januari zal hervatten. Meer info volgt later.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels