Hoogstraten VV – Berchem Sport  0-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Hoogstraten VV – Berchem Sport 0-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔24.november 2019
Hoogstraten VV – Berchem Sport  0-3

Berchem vertrok met een duidelijke opdracht naar Hoogstraten: winnen! En dat deed het ook. Met overtuigende cijfers en met niet onaardig voetbal. “Vandaag begint een nieuwe fase in de competitie”, sprak coach Frank Magerman na afloop strijdvaardig.

Er stond voor beide teams heel wat op het spel en dat uitte zich in een aarzelend begin. Berchem, met Beirlant en Vallez aan de aftrap, trok met het betere veldspel spoedig de wedstrijd naar zich toe. Dat leverde tijdens de eerste helft vier keer doelgevaar op. Na 7 minuten bracht een een-tweetje Nwokoro-El Yazidi Meseure in schietpositie. Zijn schot werd gepareerd, de herkansing van Beirlant ging in hoekschop. Drie minuten later waagde de bedrijvige Meseure van ver zijn kans omdat doelman Smet ver uit doel stond. Zijn poging ging naast. Een schot van van Kruijssen even voor het halfuur werd afgeblokt en op een ideale voorzet van Van Den Driessche een beetje later, kwam diezelfde van Kruijssen net een voetje tekort.

De thuisploeg vocht vooral tegen zichzelf met veel balverlies en slordigheden en greep heel vaak naar de overtreding als laatste redmiddel, waartegen scheidsrechter Schepers onvoldoende kordaat optrad. Toch had ook Hoogstraten zijn kansen. Halverwege de eerste helft kwam een thuisaanvaller met een snelle tegenaanval oog in oog met Appels. Het Berchemse sluitstuk was sneller op de bal en voorkwam zo de onterechte achterstand die we dit jaar al vaker moesten ondergaan.

Het beetje geluk waaraan het al een heel seizoen ontbreekt, leek deze keer wel aan de zijde van Berchem Sport. Vijf minuten voor de rust lepelde El Yazidi vanop een tweetal meter voor de linkerhoek van het doelgebied een vrijschop heerlijk over doelman Smet in de verste bovenhoek van het doel. Een lucky goal, gaf hij na afloop eerlijk toe. “Mijn trap was eigenlijk als voorzet bedoeld. Ik wilde de bal in de tweede zone droppen, maar hij ging hoger en verder dan verwacht. Door de plaatsing van de doelman had ik aanvankelijk zelfs niet gezien dat hij binnen ging.”

Ook na de rust greep Berchem de tegenstander meteen bij de keel met een ver schot van Vallez dat ruim naast ging. Kort daarna werd van Kruijssen gelanceerd. In twee keer kapte hij zijn tegenstander uit om vervolgens de 0-2 over de doelman in de verste hoek te wippen.

Hoogstraten kreeg niet veel later de kans op de aansluiting. Een zo goed als gemaakt doelpunt werd van kortbij aan de tweede paal naast getrapt. De thuisploeg zou dat later in de wedstrijd nog twee keer herhalen (63’ en 85’). De hoek van de klappen, de Berchemsupporter weet er dit seizoen alles over.

Anderzijds kwam Hoogstraten ook goed weg toen doelman Ruben Smet de doorgebroken Beirlant op de rand van de 16 onderuit haalde (67’), toen El Yazidi nadat hij twee verdedigers had uitgekapt in de handen van Smet besloot (75’) en een poging van Spies op hoekschop net over ging (80’).

In de slotminuut werd het toch nog 0-3. Mats Joris, die tien minuten eerder was ingevallen voor de verdienstelijke Beirlant, in een voor hem ongewone positie, werd diep gestuurd, leek eerst de bal te ver van de voet spelen en te verliezen, maar recupereerde en speelde kalm Smet uit.

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Meseure, Vallez, Spies, Beirlant (80’ Joris), Peers, Nwokoro

Doelpunten: 40’ El Yazidi 0-1, 47’ van Kruijssen 0-2, 90’ Joris 0-3

Geel: Vermeire

Scheidsrechter: Arno Schepers

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer