“Je zou ervoor tekenen, maar achteraf ga je rekenen” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

“Je zou ervoor tekenen, maar achteraf ga je rekenen”

📁 Interview 🕔08.oktober 2019
“Je zou ervoor tekenen, maar achteraf ga je rekenen”

Een 2-2 gelijkspel tegen het sterke Bocholter VV is natuurlijk geen slecht resultaat. Eentje waar je vooraf voor zou tekenen. Maar door het wedstrijdverloop met een ultieme tegengoal draaide het voor heel KBS toch uit op een ontgoocheling.

Webteam: Dit smaakt natuurlijk heel zuur. Hebben we dit zelf niet wat weggegeven op het einde?

Coach Frank Magerman: Een wedstrijd bestaat natuurlijk uit kantelmomenten.  We hadden vooraf gezegd dat hoekschoppen voor Bocholt een van dé wapenen zijn om te scoren. Als je dan bij de eerste hoekschop, die niet eens goed getrapt werd, al direct achterkomt, dan is dat al meteen een opdoffer. Het volgende belangrijke moment was die rode kaart voor Bocholt, want vanaf dat moment trokken we het spel naar ons toe, en kregen we kansen die we echter eens te meer niet afmaakten. Gelukkig komen we net voor rusten toch nog op 1-1.

Nog voor de rust zat ook Light (Nwokoro), die verder degelijk in de match zat, al dicht bij zijn tweede gele kaart. Er dreigde natuurlijk ook een compensatie voor de rode kaart van Bocholt, en om die reden voerde ik een tactische wissel door. De eerste vijf minuten stonden we niet goed, maar daarna namen we de match in handen en kwamen we ook verdiend op voorsprong via Roy (Mauro). Maar dan kwamen er twee momenten van de waarheid, waarop we de wedstrijd hadden kunnen afmaken. Als dáár de bal binnengaat, dan spreken we niet meer zoals nu dat het lastig en moeilijk was op het einde. Op dat moment zat ook Iliass ( El Yazidi) op één gele kaart en kloeg Bas (Saillart), die ook ziek was geweest tijdens de week, over zijn knie. Dan moet je kiezen tussen 2 problemen. Ik bracht Brent (Peers) erin voor Bas en dat gaf dadelijk meer slagkracht. Maar dan komt dat volgende moment er plots aan: Iliass krijgt zijn tweede geel en we komen ook met tien te staan. Vanaf dan vielen ook alle beslissingen in ons nadeel. Roy was tot 2x toe zijn trui bijna kwijt, op Jelle werd duidelijk nagetrapt, en noem maar op, allemaal zonder dat er werd ingegrepen. Dan weet je in welke situatie je terechtkomt. En inderdaad, de allerlaatste hoekschop doet ons de das om. De jongens hebben gevochten voor elke meter, maar ze vergaten het onderweg af te maken, en dat kost ons op het einde dus nog twee punten. De ontgoocheling is dan ook groot, ja.

Wat de scheids betreft, ik let op mijn woorden en ben liefst van al objectief in die zaken, maar een mens ziet wat hij ziet, en wat hij allemaal toeliet … Bocholt is natuurlijk ook een zeer ervaren, lepe ploeg, die zich op dat moment gesterkt voelt en dan  ook alles in de weegschaal gooit wat nog een punt kan opleveren. En daarvoor beloond werd.

Vóór de wedstrijd ben je blij met een punt en zou je ervoor tekenen, Nu geeft het omwille van een aantal situaties een wrang gevoel en constateer je dat je er toch eerder twee bent kwijtgespeeld dan één gewonnen hebt. Een driepunter was op alle gebied mooi geweest. Voor heel de club, zeker ook voor de fantastische supporters die na al die stadionperikelen naar de eerste thuisoverwinning snakken. En natuurlijk ook voor de stand in het klassement.

Webteam: Daar willen we allemaal inderdaad  verandering in zien! Volgende week naar Wijgmaal!

Deel dit artikel met vrienden