Jeroen Van Den Driessche: “Misschien hadden we die wake up call nodig” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Jeroen Van Den Driessche: “Misschien hadden we die wake up call nodig”

📁 Interview 🕔08.maart 2020
Jeroen Van Den Driessche: “Misschien hadden we die wake up call nodig”

Zelfs voor zijn doelpunt was hij voor velen al de man van de wedstrijd. Sterk op zijn rechterflank, amper van de bal te zetten, nauwelijks op een fout te betrappen, zelfs iets vrijer voetballend dan anders en nu dus zelfs rechtstreeks aan de basis van de eerste thuisoverwinning van 2020. We spraken met Jeroen Van Den Driessche.

 

Jeroen: Ik scoor elk jaar maar één goaltje. Ik ben dan ook heel blij dat ik vandaag op een cruciaal moment mijn bijdrage heb kunnen leveren. Maar het is niet echt één van mijn kwaliteiten, scoren. Ik moet ook toegeven dat het geen zuivere goal was omdat de bal onderweg nog even afweek. Ik maakte een mooie actie waarbij ik twee of drie tegenstanders uitschakelde, waardoor ik me plots in een positie bevond van waaruit op doel trappen me wel verantwoord leek. Normaal kom ik nooit zover naar binnen, maar zet ik voor vanop de buitenkant.

Webteam: Je hebt een heel sterke match gespeeld. Zelfs voor je doelpunt was je al één van de betere spelers van de wedstrijd.

Jeroen: Ik zat inderdaad goed in de match. Daarvoor moet ik natuurlijk ook mijn ploegmaats bedanken die de spelers rond mij goed hebben vastgezet, zodat ik vrijer kon voetballen, ondanks mijn technische beperkingen.

Webteam: Maar net jouw kracht kwam goed van pas in deze potige wedstrijd.

Jeroen: Het was een typische derbymatch. Stevig, met veel overtredingen. De scheidsrechter liet op bepaalde momenten echt veel te veel toe. Maar niettegenstaande dat: een zwaar veld, knokvoetbal, de sfeer van een zaterdagavond, het had wel iets.

Webteam: Dat zware veld, zijn jullie dat intussen nog niet gewoon?

Jeroen: Het begint te wennen. Het kan trouwens nog erger, kijk naar Bocholt vorige week. We gaan de volgende weken nog veel zulke terreinen zien, vrees ik, met de aanhoudende regen van de afgelopen weken.

Webteam: Twee doelpunten en twee keer is het een verdediger die scoort…

Jeroen: Dat klopt, maar eigenlijk maakt het niet veel uit wie de doelpunten maakt. In mijn geval is het uitzonderlijk, Ken (Spies) heeft dit seizoen toch al enkele keren de weg naar de netten gevonden.

Webteam: Zorgen deze twee zeges nu voor meer rust in de ploeg?

Jeroen: Om al volledig gerust te zijn is het nog iets te vroeg, we zijn nog steeds niet gered. Maar na twee barslechte prestaties, tegen Wijgmaal en Pepingen-Halle, kwam de ploeg inderdaad wel onder druk te staan. Dat we dat zouden goed maken met winst tegen twee topploegen had niemand verwacht. Dat maakt het wel dubbel zo mooi. Die zes op zes is een mooi cadeau en zeker ook verdiend.

Anderzijds hebben we het onszelf ook onnodig moeilijk gemaakt dit seizoen, daar moeten we eerlijk over durven zijn. Het was bij momenten veel te weinig. We hadden nooit in deze situatie mogen terechtkomen. Misschien was het de wake up call die we als ploeg nodig hadden, al had ik het natuurlijk liever anders gezien. Maar intussen wijzen alle neuzen terug in dezelfde richting. Iedereen wil er alles aan doen om zo snel mogelijk het behoud zeker te stellen en daarna zien we wel.

Deel dit artikel met vrienden