Kapitein Roy Mauro: “Even genieten, maar dan keihard verder!” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Kapitein Roy Mauro: “Even genieten, maar dan keihard verder!”

📁 Interview 🕔30.september 2019
Kapitein Roy Mauro: “Even genieten, maar dan keihard verder!”

We konden onze ogen moeilijk geloven, maar net na de domper door de Londerzeelse gelijkmaker vlak voor affluiten, vloog dat harde schot van Ilias El Yazidi dan toch nog onhoudbaar tegen het net. Berchem kon dus gisteren voor het eerst  volop vieren, maar men beseft tegelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. We spraken met kapitein Roy Mauro en naar gewoonte ook met coach Frank Magerman.

Webteam: Dit draaide goed uit op het eind. Maar hoe moeilijk liep het toch weer vaak…

Roy: We speelden vandaag tegen een heel goede tegenstander. Londerzeel voetbalde steeds met veel lef vooruit, ook nog toen zij tot 10 man werden herleid, en zo perkten zij tegelijk onze mogelijkheden grotendeels in. Dat bracht ons vaak kopzorgen. Het was wel een wedstrijd met een knotsgek verloop. En op een moment wanneer wij wel voorkwamen en ook de betere ploeg waren, keken we plots tegen twee ongelukkige doelpunten aan en konden we zelfs met achterstand gaan rusten. Ook in de tweede helft begonnen zij zeer scherp, maar nadien zaten ze wat door hun beste krachten heen en kwam er meer en meer ruimte vrij. Op die manier kwamen we eerst langszij en daarna kwamen we voor de tweede maal op voorsprong. Maar met die voorsprong gaan we nog niet volwassen genoeg om. In plaats van hem verder uit te diepen, lieten we Londerzeel in de slotfase nog gelijkmaken. Gelukkig was het doelpuntenfestijn op dat moment nog niet gedaan en scoorden we nog de winning goal. Maar voor hetzelfde geld heb je minder geluk, en verliezen we hier nog twee punten en gaan de kopjes weer naar beneden. We hebben echt nog heel veel werkpunten…

Maar kom, we mogen nu wel eens blij zijn natuurlijk. Vorige week kregen we ondanks die zware 0-3 niet wat we verdienden, en nu worden we eindelijk wel beloond. Maar we moeten keihard verder, ons focussen op de 3 punten die we volgende week thuis moeten houden, anders is onze winst van vandaag een maat voor niks en komen we niet uit dat dal uit. Bevestigen is echter niet altijd even makkelijk. We gaan nu even vieren, maar vanaf morgen leggen we de pees erop!

Webteam: Coach, wat zijn jouw conclusies?

Frank: Belangrijk dat we hier alsnog kunnen winnen. In deze situatie is het zaak om de jongens eens over de streep te kunnen trekken, en dat geeft meteen wat zuurstof aan de groep.

We hebben vandaag vier keer gescoord, maar maken het onszelf nog moeilijk door een resem andere kansen niet te benutten. Zeker in de eerste helft waren er ook periodes waarin we het middenveld aan Londerzeel dienden over te laten, en waarin we veel te veel  balverlies leden. Het gevaar om tegen 10 man te spelen is ook dat iedereen een extra tandje naar voren wil bijzetten. Als je dan te slordig bent en de bal verliest, dan heb je niet veel mensen meer over achter de bal om de tegenprik op te vangen. Vaak moet je het dan gaan oplossen door een fout te maken. Op die manier zijn we een tijdlang in hun val gelopen en slikken we ook die twee doelpunten. Akkoord, bij het eerste doelpunt wijkt de bal af en het tweede doelpunt kwam voort uit een strafschop die misschien even goed niet gefloten had kunnen worden, al ga ik daar niet verder over discussiëren. Als je zelf al een penalty hebt gekregen, dan weet je echter wel dat er vaak ook snel een voor de tegenstrever kan volgen. Maar ik herhaal het, de achterliggende  oorzaak is dus  dat we te gretig naar voren liepen en dan te weinig volk achter de bal hadden toen we die kwijt waren. Hier moeten we dus onze lessen uit trekken.

In de tweede helft startte Londerzeel furieus, maar na die stormloop kregen we grip op de situatie. We hielden het veld heel breed en konden het ook beter belopen. Nesta (Vallez) viel ook heel goed in en zorgde met snelheid, kracht en drive mee voor de ommekeer.  Na de gelijkmaker hebben we echter gemorst met de kansen, ik kon het echt niet bijhouden hoeveel. Ook in de eerste helft hadden we trouwens al wat laten liggen voor doel. Ilias (El Yazidi) heeft dat later in de match dan weer heel goed gedaan met twee knappe doelpunten, en ook zorgden Jelle (Van Kruijssen) en Bas (Saillart) samen voor een belangrijke goal, maar we komen niet elke week zo goed weg als nu.

Ik denk dus  echter wel dat het resultaat vandaag het belangrijkste was. We kunnen over heel wat zaken heel kritisch zijn, maar we moeten ook naar de goede dingen kijken en even ruimte maken om van de overwinning te genieten!

Webteam: Dat gaan wij nu ook doen! Bedankt voor het interview!

Deel dit artikel met vrienden