KBS – FC Heur-Tongeren 3-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔05.mei 2019
KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de laatste in de stand, en dat bleek Berchem aanvankelijk goed begrepen te hebben. Reeds in de eerste minuut trof Jawad Absisan de paal nadat hij een verdediger de bal ontfutseld had en vrij kon aanleggen.

Heur-Tongeren prikte even tegen, maar slikte dan 2 doelpunten op een mum van tijd. Eerst was het alweer Absisan die ditmaal een vrije trap van Bas Saillart perfect in doel verlengde. Even later werd Jelle van Kruijssen na een heerlijk samenspel diep gestuurd, onze spits diende wat uit te wijken en zette vervolgens heel genereus  voor tot aan de tweede paal, waar Jeroen Van den Driessche zijn eerste van het jaar kon binnenkoppen.

Berchem dus op rozen na 13 minuten, en dat vertaalde zich iets te zelfgenoegzaam in het spelbeeld. Er werd plots veel  trager en slordiger opgebouwd en heel wat ruimte weggeschonken. Zo kreeg Wagemans op het halfuur alle tijd om van ver aan te leggen,  zijn verre pegel vloog dan ook onhoudbaar tegen het net. Het spelbeeld veranderde niet meer tot aan de rust, al kreeg Berchem in de omschakeling nog wel een grote kans toen van Kruijssen met de bal aan de haal ging en breed legde voor Gregory Carrez, maar diens schot miste kracht en precisie.

Na de rust bleek KBS weer wat beter bij de les. Op het uur verlengde Amin Kabir een vrije trap met het hoofd tegen de verste paal. Een tegenprikje van de bezoekers bracht hun spits alleen voor Bruno Appels, maar zijn stiftertje ging nipt naast. Even later werd de wedstrijd bezegeld toen Roy Mauro een heerlijke voorzet achter de verdediging dropte. Nesta Vallez troefde zijn verdediger af, nam de tijd om de bal perfect onder controle te krijgen en schoot dan onhoudbaar binnen. Het zou het laatste Berchemse doelpunt van het seizoen worden, en meteen ook het eerste voor de zeer verdienstelijk acterende Nesta.

De bezoekers kwamen nog enkele keren hun neus aan het venster steken, maar lieten zich zonder enige aanleiding naar het einde toe ook plots tot een aantal bitsigheden verleiden. Hun kapitein Joren Paulus werd dan ook volkomen terecht met zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer gestuurd na een zware en totaal onnodige fout op Light Nwokoro. Berchem kwam via Nesta Vallez en Leander Beirlant nog 2 maal dicht bij een nog ruimere zege, maar  bleef steken  bij 3-1. Een juiste uitslag in een wedstrijd die prima geleid werd door scheidsrechter Colebunders.

Geen schoonheidsprijs, maar al bij al wel een afscheid in schoonheid aan een pechjaar waarin de vooropgestelde top-5 plaats bij momenten veraf leek, maar met vereende krachten toch nog werd binnengerijfd. Proficiat en bedankt Leeuwen!

Na de wedstrijd mocht Bas Saillart de Yells Army-supporterstrofee van beste speler van het seizoen in ontvangst nemen. Jelle van Kruijssen eindigde tweede, en de afscheid nemende Thomas Vande Velde werd derde. Proficiat Bas, Jelle en Thomas!

Berchem Sport: Appels, Van den Driessche, van Kruijssen, Absisan (82′ Joris), Meseure, Vallez, Saillart (49′ Kabir), Mauro, Peers, Nwokoro, Carrez (75′ Beirlant)

FC Heur – Tongeren:  Geenen, Dupain (46′ Jungschleger), Quintiens, Creemers, Paulus, Vanderhoven (26′ Nieskens), Lavet, Maljoku (70′ Paulo da Silva) , Libotte, Wagemans, Ketelslegers

Gele kaart: Meseure, Quintiens, Paulus

Rode kaart: Paulus (2 x geel)

Scheidsrechter: Colebunders

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer