KBS –  K. Lyra-Lierse Berlaar  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KBS – K. Lyra-Lierse Berlaar 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔11.oktober 2020
KBS –  K. Lyra-Lierse Berlaar  1-1

Het zag er lang naar uit dat de streekderby tussen KBS en Lyra-Lierse op een gelijkspel zou eindigen. En dat werd het ook, maar niet zonder een verrassende dubbele volta in de eindfase van de wedstrijd. De troosteloze 0-0 waar iedereen al vrede mee begon te nemen werd immers in de laatste 5′ nog omgetoverd in een veel presentabeler ogende 1-1. Bij Berchem was Brent Peers het prijsbeest van de dag, hij knalde in de 90′ een amper vier minuten eerder ontstane scheve situatie weer recht.

In de openingsfase probeerden de Pallieters het door heel wat druk op te leggen, maar meer dan een handjevol hoekschoppen werd niet afgedwongen. Na 17′ verslikte doelman Bruno Appels zich in een terugspeelbal, maar de bezoekende spits Adesanya kon er net niet van profiteren. Berchem repliceerde met een goede actie van Leander Beirlant op rechts, en met schotjes van diezelfde Beirlant en Thomas Verstraelen. Ook Lyra-Lierse zat niet stil, bij een vrije trap stonden liefst twee spelers plots in poleposition om te scoren, maar de verwachte kopbal bleef achterwege. Iliass El Yazidi trapte voor Berchem nog een vrije trap in het zijnet, maar de beste kans voor de rust kwam er in de 42′ voor de bezoekers: een afstandsschot strandde tegen de paal, en de rebound werd van dichtbij onbegrijpelijk hoog overgeschoten door Adesanya.

Beide elftallen hielden elkaar ook na de rust in evenwicht, met veel werkvoetbal waarbij het jonge Berchem krachten verbruikte maar toch niet plooide.  Het begon nochtans wat moeizamer  met binnen de minuut  twee gele kaarten, voor Light Nwokoro en Iliass El Yazidi, die even later zijn vrije trap tegen de lat zag uiteenspatten. Aan de overkant was er een klassereflex van Bruno Appels nodig bij een verraderlijk laag schot. Even later diende na Thomas Verstraelen ook nog eens Jeroen Van Den Driessche met krampen het veld te verlaten, meteen de derde vervanging en nog een 7-tal minuten te gaan…

Toen dan in de 86′ een uittrap van Bruno Appels onderschept werd en de bezoekende goalgetter Peffer de actie in de  rebound kon afronden, leken de Lierenaars toch nog met een driepunter naar huis te trekken. Berchem zette in de laatste minuten echter alles op alles, en in de 90′ kreeg Brent Peers de bal vanop een respectabele afstand goed voor zijn voet. Hij aarzelde niet om te schieten en zijn geplaatste boogbal zorgde  uiteindelijk toch nog voor het puntje, dat dit jonge Berchem al bij al tegen een nochtans meer ervaren en gewiekst Lyra-Lierse zeker verdiend heeft.

Berchem speelde met: Appels, Van Den Driessche (83′ Swennen), De Kuyffer, Vermeire, El Yazidi (77′ Saillart), Cornelissen, Verstraelen (70′ Tindemans), Spies, Beirlant, Peers, Nwokoro

Doelpunten: 86′ 0-1  /  90′ Peers 1-1

Geel: Nwokoro, El Yazidi, De Kuyffer

Scheidsrechter: Arno Schepers

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden