KBS – KFC Turnhout 1-0, we bekeren dus verder! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KBS – KFC Turnhout 1-0, we bekeren dus verder!

📁 Verslag wedstrijd 🕔06.september 2020
KBS – KFC Turnhout 1-0, we bekeren dus verder!

In een gelijk opgaande, maar verder weinig beklijvende wedstrijd kon een zuinig spelend KBS  in de slotfase afstand nemen van KFC Turnhout uit 3de nationale. Pas in de 89ste minuut werd Berchem door de ingevallen Thomas Verstraelen uit zijn spaarstand geknald. Voor de volgende ronde wacht volgend weekend  de streekderby op het veld van Lyra-Lierse.

Op twee acties na, netjes verdeeld over beide elftallen, viel er in de eerste helft niet veel te beleven. Na een kwartier tikte doelman Horsten een goed schot van Ken Spies over de lat, en 10′ later was Bruno Appels bij de zaak bij een venijnige schuiver naar de benedenhoek.

Veel goede wil bij beide ploegen na de rust om afstand te nemen van hun tegenstander, maar na de zoveelste mislukte actie ook veel gezucht op de tribune, dat gelukkig wat in ieders mondmasker bleef hangen. Zo schoof op het uur Bart Cornelissen in plaats van zelf te trappen de bal nog door naar de in buitenspel staande Bas Saillart, het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd. De ingevallen Iliass El Yazidi bracht er daarna wel wat animo in.  Zijn eerste schot werd in hoekschop gewerkt, en bij een tweede poging bediende hij Papi Manuel, die hard uithaalde maar de bal vloog net over de lat. Net daarvoor had  Turnhout zijn beste kans van de wedstrijd gekregen, maar het schot strandde op de paal.

In de slotfase werd belofte Thomas Verstraelen ingebracht en die toonde zich meteen aanwezig. Met het p-woord reeds op ieders lippen werd hij in de 89′ door Papi Manuel mooi in stelling gebracht, en zijn laag schot bracht eindelijk verlossing.

Pour la petite histoire, al dan niet bewust wist de omroeper  de naam van onze scoorder nog tot die van een quasi gelijkluidende Belgische international te verma(e)len. Grapje of tongslipper? Wat wel zeker is, dat is dat we  nu naar Lyra-Lierse trekken!

Berchem speelde met Appels , Van Den Driessche, Vermeire, Spies, Nwokoro, Peers, Mauro, Beirlant (83′ Verstraelen), Cornelissen (62′ El Yazidi), Saillart, Manuel.

Doelpunt: 89′ Thomas Verstraelen 1-0

 

Deel dit artikel met vrienden