KBS – SK Londerzeel  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KBS – SK Londerzeel 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔28.september 2020
KBS – SK Londerzeel  1-1

In onze eerste thuiswedstrijd hebben Berchem en Londerzeel er samen een aangenaam kijkstuk van gemaakt.  Zelfs tot in de slotfase bleef het prangend voor beide ploegen. Eerst diende onze doelman Bruno Appels tweemaal na elkaar zijn klasse nog te tonen, waarna Iliass El Yazidi met een ultiem schot de dwarslat trof. Beide ploegen konden dus vanuit hun standpunt misschien wel aanspraak maken op iets meer dan dat ene puntje.

Londerzeel kwam geprikkeld aan de aftrap na de zware pandoering van de midweekwedstrijd tegen Cappellen. Niettemin legde Berchem de blauw-roden zijn wil op, met een heel aantal kansen tot gevolg. Vermeire, Saillart, Spies, Peers en El Yazidi, zij waagden allemaal hun kans maar het werd ook telkens net geen doelpunt. Aan de overzijde stond de  Berchemse verdediging goed opgesteld zodat er niets werden weggegeven. Behalve die ene keer dan, kort voor rust, toen de Londerzeelse kapitein Dellevoet een niet te missen kans recht in  de armen van Bruno Appels besloot.

Tegen de gang van het spel in kwam Londerzeel in de 50′ op voorsprong. El Yazidi was de verdediging bijgesprongen, maar schoof bij het ontzetten van de bal weg zodat Van Hoof makkelijk kon afronden. Berchem leek toch wel wat aangeslagen maar diende dus tegelijk ook te komen. De bezoekers kwamen dan ook meer in hun spel via enkele stilstaande fases en vooral ook met een aantal verraderlijke counters. Met nog een dik kwartier te gaan kreeg Berchem dan wat het op zijn minst verdiende: Bas Saillart leek een weggebokste loeier van Iliass El Yazidi over de lijn te gaan trappen, maar werd hierbij onderuit geduwd. De scheids aarzelde geen moment en El Yazidi zette de strafschop feilloos om.

Beide ploegen kwamen daarna dus nog dicht bij het winnende doelpunt: zowel in de 88′ als de 89′ kwam Bruno Appels oog in oog met een doorgebroken aanvaller. Beide malen reageerde hij heel gepast. In de 90′ dan kon Iliass El Yazidi zijn stunt van vorig seizoen op het veld van Londerzeel nét niet herhalen. Zijn afstandsschot vloog toen in de slotminuut hoog het doel in, ditmaal pegelde hij echter de bal tegen de dwarsligger. In twee minuten tijd van geluk naar pech dus, want waren de voetbalgoden iets benevolenter  geweest, dan hadden onze jongens in extremis nog hun tweede driepunter van de week mogen incasseren.

Hoe dan ook, we onthouden van deze beklijvende partij vooral een heel aantal positieve zaken. Een tomeloze inzet, een goed staande verdediging, progressie in de opbouw,  genoeg doelkansen: het was er allemaal bij. Enkel die gegeerde kers op de taart ontbrak nog. Maar met een 4 op 6 hebben onze geel-zwarten alvast hun start niet gemist!

Berchem speelde met: Appels, Van Den Driessche, De Kuyffer, Spies, Nwokoro, Peers, Vermeire, Saillart (75′ Verstraelen), El Yazidi, Cornelissen, Manuel

Doelpunten: 50′   0-1  / 73′ El Yazidi (pen.) 1-1

Geel: Van Den Driessche

Scheidsrechter Allaerts leidde de wedstrijd zeer goed, ook al liet hij zich verschalken door een onfraai stukje komedie van de bezoekende doelman, waarbij Jeroen Van Den Driessche de dupe werd met een gele kaart.

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden