Kevin Van Haesendonck: een zege op karakter en vechtlust | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Kevin Van Haesendonck: een zege op karakter en vechtlust

📁 Interview 🕔01.april 2019
Kevin Van Haesendonck: een zege op karakter en vechtlust

Berchem Sport kon zondag eindelijk eens vieren in 2019. Het was immers drie lange maanden wachten tot er eindelijk tegen Hoogstraten afstand kon genomen worden. We spraken na de wedstrijd met coach Kevin Van Haesendonck, die volgend seizoen de City Pirates onder zijn hoede zal nemen.

Webteam: Kevin, vooreerst proficiat met je transfer. Maar eerst dien je Berchem nog naar veiligere wateren te loodsen. Dit resultaat is alvast een stap in de goede richting!

Kevin: Alle ploegen die nog niet safe zijn hebben angst om te verliezen, en dat zie je ook aan hun spel. Dat is bij ons niet anders. We brachten dan ook weer geen wervelend voetbal, maar het geluk dat ons dit jaar al vaker in de steek liet, zat ons vandaag mee. Tegen Hoogstraten mag je normaal niet op achterstand komen, of je kan het schudden. Die 1-1 viel immers uit de lucht, en in de slotfase konden we eindelijk ons moment pakken. Ik onthoud vooral dat de wil om te winnen zeker aanwezig was. Op karakter en vechtlust hadden we vorige week al op Turnhout een scheve situatie min of meer rechtgezet, vandaag deden we dat helemaal en worden we met pure powerplay eindelijk nog eens beloond met een driepunter.

Webteam: Het begin verliep voor de zoveelste thuismatch dit seizoen weer niet zo vlot…

Kevin: Ons eerste half uur was inderdaad heel moeizaam. Dat knullige tegendoelpunt deed er natuurlijk ook geen goed aan. Mentaal is het natuurlijk geen goede zaak om zo op achterstand te komen, maar de spelers brachten er elkaar -inclusief de doelman- weer bovenop en de supporters schaarden zich eens te meer aan de zijde van de ploeg. Op die manier konden we de eerste helft wat rustiger en beter voetballend uitspelen. Ondertussen had ook Hoogstraten een al even schlemielig doelpunt geslikt, dus wat dat betreft stonden we weer in evenwicht.

De tweede helft hadden we controle over het gebeuren en was Hoogstraten nog zelden gevaarlijk. We gingen op zoek naar winst zonder achteraan alles zomaar open te laten. We bleven waakzaam en heel onze verdediging toonde zich van zijn beste kant.  Toch viel echter vooraan dat doelpunt maar niet, want we mankeerden net dat extra tikkeltje punch. Na die rode kaart  kroop Hoogstraten nog meer achteruit, en als je weet dat ze al vier matchen geen doelpunt hadden binnengekregen, ken je meteen ook hun sterkte natuurlijk. Net daarom doet het zo’n deugd dat we hun muurtje toch  nog tweemaal hebben kunnen slopen. Akkoord dat we het onnodig spannend hebben gehouden om daarmee tot de laatste minuut te wachten (lacht). Maar enfin, eind goed al goed. Die bal vliegt in de 90ste minuut binnen, even bekruipt je dan nog de angst voor een ultieme tegentreffer, maar binnen de minuut namen we meteen alle twijfel weg. Een ongelooflijke opsteker!

Webteam: Wat betekent dit allemaal voor de eindfase van deze competitie?

Kevin: Hamme is de ploeg op de barrageplaats en staat nu al op 7 punten op ons achter. Er staan verder ook nog heel wat ploegen tussen gerangschikt.We kunnen nu dan ook veel meer vrijuit voetballen. Onze volgende tegenstrever Hasselt moét dan weer zijn wedstrijden winnen als het nog kampioen wil spelen. Wel, ik zie mogelijkheden daar en wij gaan er dan ook heel vrank onze kans!

Webteam: Het zou inderdaad heel mooi zijn om daar in Hasselt iets te rapen! Succes!

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels