KFC Ranst – KBS 1-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KFC Ranst – KBS 1-2

📁 Nieuws A-kern, Oefenwedstrijd 🕔27.augustus 2020
KFC Ranst – KBS 1-2

In hun derde oefenpot  konden onze jongens met 1-2 winnen op het veld van 1ste-provincialer FC Ranst. De Berchemse  doelpunten werden gescoord door ‘Papi’ Manuel. Beide ploegen speelden met de nodige inzet, KBS zag wel Iliass El Yazidi uitvallen met een hamstringblessure. Het is afwachten wat de precieze gevolgen hiervan gaan zijn. Ook kregen Mauro, Keisers en Swennen al eerder op de week met blessures af te rekenen.

Na 2′ was de stand al 0-1. Een heel bedrijvige Bart Cornelissen zette voor vanop rechts, Bas Saillart legde hierop de bal panklaar voor ‘Papi’ Manuel die van dichtbij kon afwerken. Berchem bleef gevaarlijk en creëerde wat kansen, maar een onzuivere terugspeelbal bracht Ranst op het kwartier weer in de match. Ook leek een harde knal van Leander Beirlant binnen te gaan, maar vanuit het Ranstse tribunetje bleek dat echter gezichtsbedrog.

Na de rust weerde Ranst zich fel, maar Berchem bleef regelmatig zijn kansen afdwingen. Op het uur kon Papi Manuel zijn tweede van de avond binnenduwen na een hoekschop. Net daarvoor was Iliass El Yazidi bij een doelpoging geblesseerd geraakt aan de hamstrings, hij werd uit voorzorg gewisseld.

Vanaf de 80′ was het eigenlijk al veel te donker om te kunnen voetballen, maar Ranst bleef hard zijn best doen om min of meer  ‘op den tast’ toch nog een gelijkspel te behalen. Hierdoor diende doelman Bruno Appels nog tot twee maal toe de meubelen te redden.

Berchem speelde  met Appels, Van Den Driessche, Vermeire (46′ De Kuyffer), El Yazidi (58′ Aheyenka), Cornelissen (73′ Tindemans),  Manuel (73′ El Makhoukhi), Saillart (67′ Dupont), Spies, Beirlant (46′ Verstraelen), Peers en Nwokoro (73′ Neiman),

Doelpunten: 2′ Manuel 0-1 / 15′   1-1  / 59′  Manuel 1-2

Geel: Spies

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden