KVH: eindelijk thuis ook nog eens beloond na een goede wedstrijd! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KVH: eindelijk thuis ook nog eens beloond na een goede wedstrijd!

📁 Interview 🕔17.december 2018
KVH: eindelijk thuis ook nog eens beloond na een goede wedstrijd!

We spraken na de puike zege tegen Bocholt eerst met een tevreden Berchemcoach Kevin Van Hasendonck.

Webteam: Was dit het beste Berchem dat we dit seizoen in eigen stadion aan het werk hebben gezien?

Kevin: We hebben dit jaar in eigen stadion al meerdere wedstrijden goed gepresteerd, maar toen werden we er niet voor beloond. Tegen toppers als Hasselt en Temse schoten we net iets tekort, maar speelden we eigenlijk op hetzelfde goede niveau als vandaag.

We begonnen vandaag met een meer dan degelijke eerste helft. De organisatie was OK en Bocholt kwam helemaal niet aan kansen toe. Enkel in de omschakeling maakten we soms  de juiste keuze niet. Daar moeten we duidelijk nog verder aan werken.

In de tweede helft begon Bocholt de bal op te eisen. We kregen het wat moeilijker zonder dat het echt gevaarlijk begon te worden. Zo diende Cedric (Brosens) op een hele wedstrijd slechts tweemaal in te grijpen. Maar dan speelden wij weer een geweldig laatste kwartier, ook mee onder impuls van onze vers ingebrachte krachten die opnieuw schitterend zijn ingevallen. We creëerden heel wat kansen en op een ervan viel die bevrijdende 2-0. Met nog enkele minuten te gaan weet je dat die bal dan naar voren zal gepompt worden en zo kon Bocholt ook nog aansluiten. Of het nu echt een strafschop was of niet, daar kan je een hele kerstboom over opzetten, maar zulke dingen komen nu eenmaal voor in het voetbal. Eigenlijk hebben we het daarna in de resterende blessuretijd nog rustig uitgespeeld, we hebben verstandig met ons balbezit omgesprongen en genoeg volk achteraan gehouden, zodat de ultieme druk gelukkig van ons doelgebied is weggebleven. Ik was blij toen ik het eindsignaal hoorde, maar tegelijk mag ik terecht heel tevreden en fier zijn over deze prestatie.

Webteam: wat zijn je bedenkingen bij die vreemde openingstreffer?

Kevin: Ik denk dat het een rechtmatig doelpunt was en vond het dan ook heel moedig van de scheids om zijn assistent te overrulen. Maar tegelijk kan ik natuurlijk ten volle begrijpen dat dit voor de tegenstrever heel frustrerend overkomt. Zelf maak je zoiets natuurlijk liever niet mee. Maar ach, het mag na een half seizoen vol pech en blessureleed ook wel eens meezitten he, zeker hier in ons eigen stadion.

Webteam: Het was een wedstrijd waarin uiteindelijk slechts een handvol ballen tussen de palen terecht kwam…

Kevin:  Ja, maar tegelijk ook één vol strijd en overgave. Ik ben er zeker van dat onze supporters hiervan genoten hebben tot het einde.

Webteam: Brent (Peers), die vorige week al na minder dan een kwartier inviel op een voor hem ongewone plek op het middenveld, deed het toen blijkbaar zo goed dat hij er vandaag al vanaf de aftrap bijliep op diezelfde positie?

Kevin: Ja, en hij heeft het weer even goed gedaan. Maar spijtig genoeg is hij geblesseerd uitgevallen. Nog maar eens een zorg meer dus voor ons medisch team. Gelukkig heeft Jelle (Geenens) hem beregoed vervangen, ook voor hem op een minder evidente positie, die we gelukkig al wel eens tijdens een oefenpot hadden uitgetest.

Webteam: Ga je nu met een goed gevoel aan de kersttafel aanschuiven?

Kevin: Op verplaatsing wonnen we 6 van de 9 wedstrijden en halen we zonder meer een goed rapport. Het pijnpunt ligt tot nu toe duidelijk in eigen huis: we wonnen slechts 2 van de 7 wedstrijden. We speelden er  ook 1 gelijk maar verloren er ook 4, waarvan driemaal tegen een top-5 ploeg.

Het is duidelijk een overgangsseizoen, maar de ambitie van de club is en blijft om in de top-5 te eindigen, en daar zijn we nu na al deze ups en downs tot op één puntje vandaan geslopen. Het mag dus nog iets meer worden, zeg maar. Gezien onze ongelooflijke blessurelast denk ik echter wel dat we op heel wat ‘verzachtende omstandigheden’ aanspraak kunnen maken, en dat we toch nog min of meer binnen de lijnen van de verwachtingen opereren.

Wat die blessurelast betreft, naast Brent is ook Jordy (Maluka) vandaag niet ongehavend uit het strijdtoneel gekomen en kampt Thomas (Vande Velde) met wat problemen aan zijn rug, zodat de winterstop zeker niet ongelegen komt.

Webteam: Bedankt Kevin en geniet maar eens goed van de eindejaarswissel!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels