KwadrO+ Voorbeschouwing KV Turnhout – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KwadrO+ Voorbeschouwing KV Turnhout – Berchem Sport

📁 Nieuws A-kern, Sponsors, Voorbeschouwing 🕔13.september 2013

Met het oog op het verstevigen van de financiële stabiliteit en het verhogen van de operationele kracht, is Berchem Sport op zoek naar extra injecties, zodat de club het roer sportief snel kan omgooien.

De heren Kristof De Meulder, zaakvoerder van de firma KwadrO, en zijn directe medewerker Patrick Meesters worden lid van het management team van de club.

De firma KwadrO, een steeds bekendere naam in sportsponsoring, zal naast financiële steun ook logistieke en organisatorische impulsen bieden.

Zij streven ernaar, deuren en vensters te openen naar een breder hinterland van sponsors en de structurele organisatie van de club te verbeteren. Voor Berchem Sport is dit een stap naar een breder en jonger management.

Kristof De Meulder: “We zijn met Berchem Sport in contact gekomen toen we vorig jaar, ter gelegenheid van de ‘KwadrO Cup Van ’t Stad’ de drie Antwerpse clubs Antwerp, Berchem Sport en Beerschot sponsorden. We waren zeer tevreden over de samenwerking, en de contacten hebben zich sindsdien verdiept. Deze samenwerking is meer dan sponsoring, meer dan een naam op een voetbalshirt. We willen ons engagement verdiepen in de Antwerpse topsport. Berchem Sport is dan ook een échte Antwerpse club, die we in Antwerpse handen willen houden.”

Zaterdag trekt Stamnummer AchtenTwintig voor de derde keer op rij op verplaatsing. Deze keer houdt de geel-zwarte trein om 18u halt in het prachtige Stade De La Neuville in Charleroi. Tegenstander van dienst is echt niet de vaste bewoner Olympic Charleroi, maar de nieuwe fusieclub Charleroi-Fleurus. Traditionsverein Olympic speelt momenteel in bevordering.

Net zoals in La Louvière verandert het voetballandschap in Charleroi elke vijf minuten van uitzicht. Eersteklasser Sporting lijkt zowat de enige standvastige van de verschillende clubs. Olympic werd onlangs maar nipt van de ondergang gered en speelt, zoals we hierboven al zeiden, in vierde klasse. FC Charleroi, waar we tijdens ons kampioenenjaar in bevordering nog tegen speelden, nam in mei dit jaar het noodlijdende Royal Jeunesse Sporting Club Heppignies-Lambusart-Fleurus over en veranderde de naam naar Charleroi-Fleurus. Zo kon FC Charleroi, zonder te promoveren, een trapje hoger gaan voetballen. Het stamnummer van FC Charleroi bleef verweesd achter en speelt nu, met een veredelde jeugdploeg, in vierde klasse. Vooroorlogse uitslagen zoals 12-0 en 1-11 doen het slechtste vermoeden voor de stamnummerwisselaars.

Berchem wist vorig weekend op bezoek bij Turnhout het eerste puntje van het seizoen te sprokkelen. De geel-zwarte supporters konden voor het eerst na de zomerstop nog eens juichen, want ook scoren lukte. Het goede spel van de afgelopen weken indachtig, zou de trein wel eens vertrokken kunnen zijn. Aan kansen geen gebrek de vorige wedstrijden, dus met een scherp gesteld vizier zit onze eerste driepunter er hopelijk aan te komen.

De rode kaart van verdediger Paridaans op het veld van Union zou wel eens een staartje kunnen krijgen. De voorgestelde minnelijke schikking houdt twee speeldagen schorsing in. Wat de Nederlander daarvan denkt en hoe hij terugkijkt op de wedstrijd in Turnhout, lees je hieronder.

Ga je akkoord met die twee speeldagen schorsing?
Sjors Paridaans: “Neen. We moeten volgende week woensdag naar Brussel, waar we gaan aantonen dat er niets aan was. Ik zal mijn versie van de feiten geven en we zullen met de beelden aantonen dat ik geen kwalijke beweging heb gemaakt. Ik neem aan dat wanneer de commissie de beelden ziet, ze onze gedachtegang zullen volgen.”

Even voor de mensen die er niet bij waren toen je rood kreeg, wat is er exact gebeurd?
Paridaans: “Na een overtreding zoek ik weer mijn positie op om de vrije trap te verdedigen. Ik voel plots iets op mijn arm en moet een slaande beweging hebben gemaakt, zonder dit bewust te beseffen. Plots fluit de scheidsrechter, die zelf niets had gezien, maar volgens de lijnrechter had ik een obsceen gebaar gemaakt. Achteraf in de kleedkamer voelde ik jeuk op mijn arm en begon ik te beseffen wat er was gebeurd.”

Even wat positiever nieuws. We hebben ons eerste punt binnen. Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Turnhout?
Paridaans: “Langs de ene kant zijn we blij van die hatelijke nul verlost te zijn, maar anderzijds overheerst het gevoel dat er meer in zat. De eerste helft controleerden we de wedstrijd, zonder echt veel kansen te creëren. Na de rust kwam Turnhout beter in het spel, maar konden we toch zelf scoren. In de omschakeling speelden we goed voetbal en produceerden we enkele reuzenkansen. We hadden allemaal het gevoel dat dit, net als de weken ervoor, het moment was om onze eerste driepunter binnen te halen. Maar we zijn op de goede weg, dat voel je in de groep.”

Ook coach Bart Selleslags maakte even tijd voor een interview.

Geelzwart heeft de nul van de tabellen geveegd en de eerste doelpunten zijn een feit. Tevreden?
Bart Selleslags: “Zaterdag op Turnhout brachten we wederom een goede mentaliteit op het veld. Tactisch klopte het plaatje. Het is uiteraard jammer dat die eerste doelpunten en meteen ook twee op verplaatsing ons geen overwinning opleverden, want die zat er zeker in. Als je de ganse wedstrijd in beschouwing neemt, hadden we die drie punten ook niet gestolen. We hadden een bepaald overwicht in het spel. We zijn tevreden dat de nul weggeveegd is, maar ook ontgoocheld, en zo hoort het, omdat meer te rapen viel.”

Zaterdag trekken we naar Charleroi-Fleurus. Waar mogen we ons aan verwachten?
Selleslags: “Aan de spelerskern te zien is het een mix van FC Charleroi, dat we nog kennen van in bevordering, en Heppignies-Fleurus. Ze zijn gestart met een overwinning tegen Hasselt, maar konden die positieve lijn niet doortrekken. Het veld van Charleroi nodigt altijd uit tot een stevig potje voetbal. Het is een ploeg die zich weet te verdedigen en er snel weet uit te komen. We zullen zoals steeds bij de pinken moeten zijn. Deze groep wil resultaten boeken, dus we zullen er zoals steeds vol voor gaan.”

Hoe ziet de ziekenboeg eruit?
Selleslags: “Tot op de dag van vandaag is het dezelfde selectie als vorige week.”

We herinneren u eraan dat je via de webstek van supportersclub Yells Army kan inschrijven voor de kip met frietjes op onze supportersdag (21 september). Wie meewil met de supportersbus nu zaterdag, kan eveneens via die website inschrijven.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden