Leeuwen en leeuwen: Zwarte Leeuw – KBS 4-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Leeuwen en leeuwen: Zwarte Leeuw – KBS 4-1

📁 Oefenwedstrijd 🕔05.januari 2019
Leeuwen en leeuwen: Zwarte Leeuw – KBS 4-1

In een van Berchemzijde weinig begeesterende oefenwedstrijd werd KBS uiteindelijk met (te) zware 4-1 cijfers naar huis gezonden door het één reeks lager uitkomende Zwarte Leeuw. Berchem genoot wel doorlopend van het leeuwenaandeel qua balbezit, maar acteerde daarbij te stereotiep, zonder diepgang en verdedigde op enkele cruciale momenten erg slap. De veel efficiënter acterende Rijkevorselnaars scoorden dan weer een maximaal aantal doelpunten uit een minimum aan kansen.

Het eerste gevaar kwam er van de thuisploeg, maar verdediger Jeroen Michiels wierp zich goed in de baan van de bal. Berchem antwoordde direct met een (te) persoonlijke actie van Maluka en een afgeblokt schot van Hamdi. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong met een laag schot in de verste hoek, nadat er op de verschillende tussenstations veel te veel ruimte was weggegeven. Het beterde er niet op toen dezelfde schutter op het half uur vanop afstand zomaar vrij mocht aanleggen en zijn harde knal onder doelman Houmani door  in doel verdween.

De tweede helft startte gelijk opgaand, maar toen onze van Rupel Boom overgekomen doelman, die nog wat vertrouwen te tanken heeft, zich uitvoetballend verslikte in een te korte pass naar een verdediger, stond er een droge 3-0 op het bord en was de wedstrijd in zijn plooi gelegd.

Rond de 70ste minuut kende Berchem eindelijk wat succes.  Leander Beirlant kreeg een van  Maluka wegspringende bal voor zijn voet en werkte gezwind af. Dank zij die 3-1 kreeg Berchem weer een sprankeltje hoop,  dat 2 minuten later alweer troosteloos tenietgedaan werd.  Een mooi gekrulde indirecte vrije trap werd door de thuisploeg perfect met het hoofd in doel gebuffeld: 4-1 en zowel voor de spelers als voor de weinige supporters die de match mee probeerden te lezen gingen de boeken toe.

Hopelijk zijn onze jongens volgende dinsdag om 20u00 in eigen stadion tegen Bornem wat beter in hun dagje.

KBS speelde met: Houmani, Van den Driessche (out 75), Michiels, Geenens, Absisan (out ’75), Maluka (out ’75), Vande Velde (out ’45), Hamdi, Peers (out ’75), Nwokoro (out ’63) en Carrez (out ’63).

Invallers waren Meseure (’46), Vallez (’63), Beirlant (’63), en in de 75′ vielen ook Temiz, Joris, Foque en Juniku in.

Saillart diende zich in extremis ziek te melden. Kabir en van Kruijssen ondervinden enige hinder en namen geen risico’s. Brosens herstelt succesvol van zijn operatie aan de elleboog, maar  mogelijk komt de competitiehervatting nog wat te vroeg voor hem.  Spoedig herstel Cedric!

Scheidsrechter Pieter Vandevenne kende een rustige namiddag en diende geen enkele kaart te trekken in deze sportieve wedstrijd.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Oefenpot op Merksem begint om 20u(!)

Oefenpot op Merksem begint om 20u(!)

In tegenstelling tot wat we eerder schreven, begint de oefenwedstrijd woensdagavond op het veld van City Pirates om 20u, en

Lees meer