Lommel SK – Berchem Sport  2-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Lommel SK – Berchem Sport 2-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔29.april 2018
Lommel SK – Berchem Sport  2-0

Tegen de leidersploeg heeft Berchem Sport in zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd in de Eerste Amateursklasse behoorlijk zijn streng getrokken. Het puntje waar onze geelzwarten misschien wel aanspraak op mochten maken werd echter niet verzilverd.

De wedstrijd begon met licht veldoverwicht voor Lommel. Berchem gaf veel ruimte vrij maar achteraan bleven de hoofdjes koel en werden de leiders vrij makkelijk opgevangen. De eerste schuchtere doelpogingen vielen dan ook aan de overkant te noteren, maar de schoten van Zorbo en Vande Velde waren te zwak en Van den Heuvel legde een bal slecht breed waar hij beter zelf zijn kans was gegaan. Saillart tekende even later voor de beste Berchemkans van de eerste helft, maar doelman Daniels ranselde zijn pegel vanonder de lat in hoekschop. In het laatste kwartier kwam Lommel meer en meer opzetten, de Berchem-verdediging begon barsten te vertonen maar doelman Bruno Appels onderscheidde zich met een heel handvol verbluffende reddingen.
Dat scenario herhaalde zich na de rust. Berchem speelde heel de wedstrijd door wel goed mee, maar kon niet verhinderen dat Lommel regelmatig heel wat kansen wist te creƫren. Appels bleef echter zijn onklopbaarheid demonstreren, al werd hij ook eenmaal door Vande Velde, en andermaal door het geluk bijgestaan toen Vermeiren onbegrijpelijk naast de gapende doelmond mikte.
Plots kreeg Berchem dan zijn beste kans, toen Zorbo iets na het uur knap doorstootte en Carrez de hem toegeschoven assist tegen de onderkant van de lat knalde. Even later voerde Lommel een dubbele wissel door en wist de pas ingevallen Gaethofs met een grondscherend schot dan toch Appels te kloppen. Berchem reageerde nog maar de schoten van Mauro en Hairemans misten richting. In een erg faire wedstrijd kreeg enkel Rowell in blessuretijd nog geel toen hij een Lommelse counter foutief onderbrak. Uit de daarop volgende fase kon Lommel echter te makkelijk tot voor doel combineren, waar De Bruyn overhoeks de 2-0 binnenknalde.

Lommel SK : Daniels, Neven, Swers, Vermeiren (65’Gaethofs), De Bruyn, Brebels, Valcke (89′ Vermijl), Scheelen (65′ Sula); Gueroui, Ruyssen, Deferm

Berchem Sport: Appels, Van Minnebruggen, Rowell, Djoum, Absisan, Zorbo (87′ Verstraeten), Van den Heuvel (70′ Mauro), Vande Velde, Saillart (62′ Hairemans), Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 69′ Gaethofs 1-0, 90’+2 De Bruyn 2-0

Geel: Rowell

Scheidsrechter: Claes

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels