Lyra-Lierse – KBS 2-1, de rit naar de Croky Cup eindigt al in Berlaar… | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Lyra-Lierse – KBS 2-1, de rit naar de Croky Cup eindigt al in Berlaar…

📁 Verslag wedstrijd 🕔13.september 2020
Lyra-Lierse – KBS 2-1, de rit naar de Croky Cup eindigt al in Berlaar…

Kopzorgen voor de technische staf: na  blessures in de loop van de week van Mauro, Nwokoro en Spies, kwamen met Thomas Verstraelen, Arno De Kuyffer en Andreas Tindemans liefst drie spelers voor het eerst aan de aftrap in ons fanionelftal. Gedurende de eerste helft deed Berchem -inclusief deze debutanten- het verre van slecht, al evolueerde het balbezit wel meer en meer  in het voordeel van de thuisploeg. Lierse-Lyra keek echter al vanaf de 4′ tegen een achterstand aan: Papi Manuel bediende Iliass El Yazidi, en nadat diens schot eerst nog door doelman Maes werd weggebokst, kopte Iliass  zijn rebound tegen de touwen. Lyra-Lierse repliceerde dadelijk  en bij een  van de talrijk afgedwongen hoekschoppen werd de bal van de doellijn gekeerd. In de 23′ werd Bas Saillart gelanceerd, maar hij slaagde er net niet in om de doelman te omspelen. Net voor de rust was er nog een verre pass van Arno De Kuyffer naar Papi Manuel, maar diens schot was iets te optimistisch om echt gevaar te betekenen.

Dadelijk na de rust noteerden we een zeer akelige fout op Thomas Verstraelen, die met een draagberrie diende afgevoerd te worden en een zware beenblessure opliep. De scheidsrechter hield het onbegrijpelijk slechts bij geel voor Mathias Nys. Berchem reageerde hierop heel aangeslagen en vanaf dan was het ook al Lierse-Lyra wat de klok sloeg. Het doel van Appels werd meer en meer belegerd en in de 72′ gebeurde wat er al langer zat aan te komen: een in de muur afgeweken vrije trap en Appels was kansloos. Toen twee minuten later een paniekerige trekfout begaan werd in de 16 en de scheidsrechter naar de stip wees, ging het licht helemaal uit voor KBS. 2-1 was meteen ook de eindstand na een tweede helft waarin KBS niet eenmaal gevaarlijk bleek. De Croky Cup zal ook niet voor dit seizoen zijn.

Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, waarbij de aanslag op debutant Thomas Verstraelen  wel een wrange nasmaak laat. Als Berchem echter punten wil pakken in de eerste wedstrijden van de competitie, die omwille van de kwalificatie van Olympia Wijgmaal pas op 27 september thuis tegen Londerzeel van start gaat, zal het er echter ook gedurende de volle 90′ tegenaan dienen te gaan.

Berchem speelde met:  Appels, Van Den Driessche, Vermeire (geel), El Yazidi (geel), Cornelissen (geel), Tindemans (79′ Beirlant), Manuel, Verstraelen (49′ Swennen), De Kuyffer, Saillart, Peers.

Doelpunten: 4′ El Yazidi 0-1; 72′ 1-1; 74′ 2-1 (pen.)

Scheidsrechter Lamberigts beoordeelde de meeste fases goed, maar had  bij die ene overtreding zonder meer rood moeten trekken voor de thuisploeg, en gaf daarbij ook nog eens een zeer lichte gele kaart aan El Yazidi voor vermeend tijdwinnen.

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden