Nesta Vallez: een match om snel te vergeten… | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Nesta Vallez: een match om snel te vergeten…

📁 Interview 🕔17.februari 2020
Nesta Vallez: een match om snel te vergeten…

Nesta Vallez kreeg tegen Wijgmaal nog eens zijn kans vanaf het begin en scoorde meteen, al was de hevige wind hem hier wel behulpzaam bij. Net als alle anderen kon hij echter niet verhinderen dat Wijgmaal meer en meer in de match kwam en met een punt naar huis trok.

Nesta: In het begin zat het mee natuurlijk. Ik zag Bas naar de tweede paal lopen en zette voor. Maar de wind besliste er anders over en mijn voorzet verraste de doelman totaal. Nee, dit was uiteraard niet mijn bedoeling. Dat zou anders wel mooi geweest zijn.

Webteam: Werd er nadien niet te weinig gebruik gemaakt van het windvoordeel?

Nesta: Ja, maar die wind is toch altijd enorm moeilijk  in te schatten. Zo werd het een bikkelmatch, die weinig met voetbal te maken had. Een die we  op een normaal veld en in normale weersomstandigheden ook altijd moeten kunnen winnen. We wisten op voorhand dat we het in deze situatie niet makkelijk gingen krijgen. De vroege voorsprong kwam ons goed uit, en het was kwestie om die vast te houden. We stonden een uur lang goed in blok, en even dacht ik nog een tweede te kunnen scoren, toen de doelman zich op mijn laag schot miskeek, maar uiteindelijk caprioleerde de bal nog in hoekschop. Ach, wat meezat in de eerste helft viel dan weer tegen in de tweede. Maar 1 op 6 tegen de rode lantaarn is natuurlijk niet goed.

Webteam: Er viel vandaag nochtans een goede zaak te doen in het klassement…

Nesta: Tja,  er stond inderdaad veel op het spel, en we hebben er niet uitgehaald wat we er moesten uithalen. Al bij al een wedstrijd om snel te vergeten dus.We zullen de volgende wedstrijden dan ook voluit voor de driepunter dienen te gaan, zonder te veel naar de tegenstrevers te kijken.

Webteam: Dat zijn goede voornemens, ondanks deze opdoffer. Hopelijk maken jullie ze met zijn allen ook waar!

Deel dit artikel met vrienden