Nu is het aan de spelers om zich te tonen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Nu is het aan de spelers om zich te tonen

📁 Interview 🕔08.november 2013
Nu is het aan de spelers om zich te tonen

Om deze voetbalvrije week wat op te vullen, trokken we naar de woensdagtraining om er de herboren Benjamin De Wilde even te spreken. Stilletjes klimt hij uit de vergeetput en komt hij weer tot spelen.

Je kreeg de voorbije twee wedstrijden steeds een basisplaats. Dat was al eventjes geleden. Benjamin De Wilde: “Het doet deugd er weer bij te zijn. Toen Marc De Mulder overnam kreeg ik meteen te horen dat ik zou starten. Zo kon ik me goed voorbereiden op de wedstrijd. Ik kreeg opnieuw een kans en mocht me bewijzen. Aangezien we op het nippertje wonnen in Huy, deed het dubbel deugd. We halen nu vier op zes, en dat hadden we nodig. Slechte resultaten wegen door op een spelersgroep. Kwaliteit hebben we sowieso, maar als dat er niet uitkomt, is dat erg frustrerend. Voor de club is het ook een moeilijke situatie. Je zit met achttien spelers, maar men kan ze er niet zelf instampen. Er bleef dus maar een optie over. Nu zijn er geen excuses meer. Met Dirk Geeraerd krijgen we een coach met veel ervaring. Nu is het aan ons.”

Geeraerd heeft heel wat eersteklasse-ervaring. Wat is je eerste impressie van de nieuwe coach? De Wilde: “De eerste indruk is goed. Het is een gretige trainer, waar elke oefensessie erg doelgericht bij is. Er wordt hard getraind, en dat is erg leuk om te ondergaan. De opwarming duurt vijf minuten, en je kan beter klaar zijn na die korte studieronde. We staan pittig op het trainingsveld en we zijn constant met de bal bezig. We voelen ons opnieuw voetballer, en dat is erg belangrijk. Ik wil op het einde van de training het gevoel hebben dat ik iets presteerde.

Tegen Hasselt haalden we een verdiend punt. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
De Wilde: “Er zat meer in. Maar als je de tweede helft op achterstand komt, mag je tevreden zijn met een puntendeling. Als je onze kansen optelt, zie je dat we niet alles uit de wedstrijd haalden. Organisatorisch zat het goed, maar offensief blijft het schoentje wringen. De coach geeft op training erg duidelijk aan wat hij van de aanvallers verwacht en hoe ze moeten lopen. Daar hamert hij echt op. Dat zal ons spel in de goede richting beïnvloeden. Er is een duidelijke visie nu, die iedereen moet volgen. Geeraerd weet wat hij wil.”

Volgende week wacht ons de uitwedstrijd op Grimbergen.
De Wilde: “We hebben twee goedgevulde trainingsweken. Het programma is erg intensief, wat ook nodig is. Zelf voel ik me opnieuw fris en fit voor de wedstrijd. Ik speelde nog nooit op Grimbergen, maar verwacht me aan een Huy-scenario. Een klein veld tussen de bomen, waar we zullen moeten knokken. We moeten opnieuw als een blok aan de aftrap verschijnen. Als we geconcentreerd voor de dag komen, zie ik ons er de drie punten nemen.” 

Deel dit artikel met vrienden