Olympia SC Wijgmaal – Berchem Sport  2-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Olympia SC Wijgmaal – Berchem Sport 2-1

📁 Geen categorie 🕔13.oktober 2019
Olympia SC Wijgmaal – Berchem Sport  2-1

Berchem verloor in Wijgmaal een wedstrijd die het nooit had mogen verliezen. Nochtans creëerde geelzwart net als in de voorbije wedstrijden, zonder echt goed te voetballen, zowel voor als na de rust voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen.

Door de schorsingen van El Yazidi en Nwokoro kwam Berchem met een geïmproviseerde linkerflank aan de aftrap. Peers en Vallez vulden de gaten, maar zouden op hun beurt de wedstrijd niet uitdoen. Vallez moest al na een half uur het spel verlaten door het opspelen van een oude hielblessure, Peers liep halverwege de tweede helft een verrekking op. Het is tekenend voor de malaise bij Berchem Sport op dit moment, net als het spelbeeld zelf.

Beide ploegen speelden geen al te beste eerste helft. Op de eerste doelpoging van de thuisploeg was het exact een half uur wachten. Berchem had dan al drie kansjes bij elkaar gevoetbald, telkens met Saillart en van Kruijssen in de hoofdrol. Maar scoren was er niet bij. Kort voor de rust volgde nog een vierde kans voor geelzwart. Saillart snoepte slim een bal af van een thuisverdediger, maar op zijn perfecte voorzet bleek niemand gevolgd.

Meteen na de pauze was er opnieuw Saillart en deze keer was Meseuere er wel om zijn voorzet aan te nemen. Helaas was zijn schot op doel te slap. De tweede voldragen aanval van de tweede helft was wel raak. Een knappe actie van Temiz werd door Saillart overlangs in de verste hoek binnengetrapt.

Tien minuten later zorgde een tot dan zeldzame tegenaanval meteen voor de gelijkmaker. Wanneer even later een afstandsschot van Van den Driessche de kruising trof en van Kruijssen van dichtbij de rebound miste, voelde je de bui al hangen. Wat bij Berchem niet lukte, lukte aan de overkant wel. Met een verre trap werd het 2-1. In de slotfase ging een schot van de goed ingevallen Beirlant nog een tweetal meter naast en kon niemand zijn hoofd zetten tegen een puik getrapte vrijschop van Meseure.

Scheidsrechter Krieken floot een prima wedstrijd, al had hij volgens het nieuwe reglement van handspel wel twee aangeschoten ballen – één langs elke kant – op de stip moeten leggen. Zijn beslissing om dit niet te doen was dan misschien niet volgens het boekje, maar voelde toch juist aan.

Berchem: Appels, Van den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, Cornelissen, Meseure, Vallez (31’ Temiz 72’ Beirlant), Spies, Saillart, Mauro, Peers (64’ Joris)

Doelpunten: 57’ Saillart 0-1, 67’ 1-1, 83’ 2-1

Kaarten: geen voor Berchem

Scheidsrechter: Jan Krieken

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels