Olympia Wijgmaal – KBS  1-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Olympia Wijgmaal – KBS 1-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔24.september 2020
Olympia Wijgmaal – KBS  1-2

In een zeer sportief betwiste openingswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft KBS in de slotfase afstand kunnen nemen van ‘thuisploeg’ Olympia Wijgmaal, die voor deze wedstrijd diende uit te wijken naar het oefencomplex van OHL in Oud-Heverlee. Net voor affluiten scoorde de pas ingevallen Thomas Verstraelen bij zijn eerste baltoets de winning goal.

De eerste kans was voor Berchem, de schuiver van Jeroen Van Den Driessche ging net naast de paal buiten. Aan de overkant viel er vervolgens een redding van Bruno Appels en een van de doellijn gekeerde bal door de sterk acterende Arno De Kuyffer te noteren. De wedstrijd bleef gelijk opgaan  en ook toen Berchem met een knap kopbaldoelpunt van Ken Spies na hoekschop op voorsprong was geklommen, konden de blauw-witten snel gelijkstellen via de sterk spelende Zimi De Doncker, die het onze verdediging knap lastig heeft gemaakt.

Zelfde spelbeeld na de rust, en dan krijg je gaandeweg het gevoel dat de ploeg die eerst scoort het laken naar zich toetrekt. Er waren langs beide kanten nog wel wat hele en halve kansen, de beste was voor Wijgmaal maar werd deskundig verijdeld  door Bruno Appels. De doelpunten bleven echter uit en op het moment dat de aanhang van beide ploegen met een punt vrede leek te nemen, zette Bas Saillart  vanop rechts nog een actie op. Zijn lage voorzet werd tegen de touwen getrapt door Thomas Verstraelen, die net een moegestreden Bart Cornelissen was komen vervangen.

Beide ploegen hadden gezien het evenwichtige spelbeeld misschien wel aanspraak kunnen maken op dat ene puntje, maar het is de verdienste geweest van KBS om op het einde met volk voorin te blijven voetballen, wat in extremis nog een driepunter heeft opgeleverd. Alvast een opsteker voor geel-zwart met het oog op de eerste thuiswedstrijd nu zondag tegen Londerzeel, dat trouwens een zware 0-5 thuisnederlaag heeft geleden tegen Cappellen en zich ongetwijfeld zal willen revancheren!

Berchem speelde met: Appels, Van Den Driessche, De Kuyffer, Spies, Nwokoro, Peers, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen (87′ Verstraelen), Manuel, Saillart (92′ Swennen).

 

Doelpunten: 26′ Spies 0-1  /  36′  1-1  /  89′ Verstraelen  1-2

Scheidsrechter Clerx hield de teugels goed in handen en diende dan ook geen enkele kaart te tonen in deze qua fair-play vlekkeloze wedstrijd.

 

2.12.0.0
2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden