Patro Eisden MM – Berchem Sport 2-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Patro Eisden MM – Berchem Sport 2-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔17.februari 2019
Patro Eisden MM – Berchem Sport 2-1

Berchem Sport trok naar het verre Eisden met een onuitgegeven elftal, dat op een knappe prestatie mag terugblikken maar net iets tekort kwam tegen de leidersploeg. Naast de geelgeschorste van Kruijssen bleken tijdens de voorbereiding  ook Nwokoro en Maluka door een blessure onbeschikbaar. Zo kwam de 18-jarige Mats Joris mee aan de aftrap als linksachter.

Het eerste kwartier was volledig voor de thuisploeg, die resoluut op zoek ging naar een vroeg doelpunt.  Heel Berchem acteerde wat schutterig en keek toe hoe de Patroaanval twee kansen de nek omwrong en de paal bij een derde kans redding bood.

Met een schotje van Carrez op voorzet van Beirlant stak Berchem daarna voor het eerst de neus aan het venster. Enkele minuten later zette de turbo van Van den Driessche  dwars door het centrum half Eisden in de wind, en zijn panklare voorzet werd door Saillart secuur naast de verste paal in doel gemikt.

Die onverwachte voorsprong werd door Berchem in de rest van de eerste helft knap verdedigd. Patro reageerde wat geënerveerd. Mombongo kreeg geel, waarop hij zich nogmaals revancheerde en hij  blij mocht zijn dat scheidsrechter Krieken de logische rode kaart op zak hield. Diezelfde scheids sloot ook voor de rest van de wedstrijd de ogen voor Patrocoach Stijn Stijnen, die zich vaker  tussen de lijnen van het speelveld bevond dan in de hem toegemeten zone.

Bij een hoekschop vroeg in de tweede helft vergat de Berchemdefensie te dekken bij de verste paal en Renson knalde de 1-1 tegen de touwen. Berchem werd even gedomineerd, toch kon Van den Driessche weer een actie opzetten die door Beirlant net naast het doel werd besloten. Geen minuut later kwam na een discutabel toegekende hoekschop  de bal uiteindelijk bij Ezzahri terecht, die vanop 20 meter verwoestend mocht uithalen.

Berchem had nog een halfuur om de achterstand om te buigen en Patro acteerde niet echt op het niveau dat je van een leidersploeg mag verwachten. Roy Mauro maakte met nog 20′ te gaan zijn langverwachte wederoptreden, en ook daar leken de paarswitten niet gerust in te zijn. Tot uitgespeelde kansen kwam geelzwart echter niet meer. Die vielen er wel nog aan de overkant. Eerst was er een misverstand tussen Vande Velde en  doelman Van Buynder, waarbij een Patroaanvaller van dichtbij kon aanleggen. Onze 18-jarige vierde doelman , die pas vorige week zijn debuut gemaakt had, redde echter knap. In de laatste minuut van de wedstrijd onderscheidde hij zich nogmaals door twee ronduit verbluffende reddingen na elkaar uit te voeren.

De punten bleven in Eisden, maar dit jonge Berchem, met vier tieners uit de eigen jeugd aan de aftrap,  verweerde zich meer dan degelijk en kan hier hopelijk vertrouwen uit tanken om de rest van het seizoen tot een goed einde te brengen.

Berchem speelde met Van Buynder, Van den Driessche, Michiels, Vande Velde, Joris, Meseure (71′ Mauro), Peers, Absisan, Beirlant (70′ Hamdi), Saillart en Carrez.

Doelpunten: 21′ Saillart 0-1, 49′ 1-1, 59′ 2-1

Geel: Van den Driessche

Scheidsrechter: Jan Krieken

Deel dit artikel met vrienden