Reacties na de opsteker in Kapellen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties na de opsteker in Kapellen

📁 Interview 🕔10.september 2018
Reacties na de opsteker in Kapellen

Berchem Sport boekte afgelopen zondag een oververdiende overwinning op het veld van Cappellen FC, daarover zal iedereen het wel eens geweest zijn. Vooral op fysiek gebied kwamen de geelzwarten in deze derby veel beter voor de dag dan hun tegenstrevers. Een opkikker voor al wie onze club in het hart draagt, zeker ook voor de talrijk opgedaagde supporters, die dit seizoen nog niet verwend waren geweest.

We spraken eerst met coach Kevin Van Haesendonck, en daarna ook met uitblinker Vinni Audin.

Webteam: Proficiat Kevin met deze gave prestatie. Mogen wij zeggen dat het plaatje ditmaal volledig klopte?

Kevin: Denk ik wel. We hebben dit met zijn allen goed bekeken, en ik ben heel verheugd dat er ditmaal goed werd uitgevoerd wat er op training werd ingehamerd.  Door een uitgekiende opstelling hadden we ook een streep voor op tactisch vlak. Cappellen zet een stevig blok neer voor zijn doel, en dat hebben we netjes in de war kunnen sturen. De aansluiting met de voorlinie liep ditmaal eindelijk vlot. We hebben een mannetje meer in het middenveld gezet, met daarvoor twee spitsen die op het juiste moment diep dienden te gaan. Ze liepen goed tussen de lijnen en combineerden vaak goed over de grond met hun directe omgeving. Met dit snel, laag en kort combinatievoetbal wist Cappellen vaak geen raad. Ons mooie eerste doelpunt was hier een exponent van.

Webteam: Nochtans werd er met enige aarzeling begonnen en hadden we op achterstand kunnen komen…

Kevin: Klopt, zeker onze start was niet academisch, en eigenlijk speelden we een deel van de eerste helft minder goed voetbal dan vorige week op Bocholt. Maar in de tweede helft kenden we eigenlijk nog weinig problemen, en al zeker niet meer toen die bevrijdende 0-2 op het bord kwam. We hebben de wedstrijd ook op een rijpe manier uitgespeeld, en niets meer weggegeven. Met een betere omschakeling had er zelfs nog meer ingezeten, maar kom, we kunnen dit alvast als een geweldige opsteker beschouwen voor heel de club. Er stond druk op deze wedstrijd, want een 0 of een 1 op 6 konden we ons onmogelijk permitteren. Maar met deze driepunter pikken we weer aan en kunnen we meteen ook met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen VW Hamme toeleven.

Het woord Hamme brengt ons automatisch bij een van de absolute smaakmakers van deze wedstrijd. Vinni Audin zagen we vorig jaar al een heerlijk doelpunt maken, helaas was dat in het shirt van Hamme en  tégen onze club. Na zijn transfer miste hij door blessure de seizoenstart, en pikte vorige week op Bocholt aan met een invalbeurt. Nu stond Vinni voor het eerst in de basis, scoorde op fraaie wijze het  eerste doelpunt, en solliciteerde hij ook meteen duidelijk voor een vaste stek in het elftal.

Vinni: Het is nooit prettig om geblesseerd aan een seizoen te moeten beginnen. Gelukkig kreeg ik vandaag het vertrouwen om in de basis te starten, nadat ik vorige week na 75′ mocht aanpikken. De hele wedstrijd heb ik nog niet kunnen uitspelen, maar ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn prestatie van vandaag.

Als spits is het heel belangrijk om efficiënt te spelen, en ik voelde me gelukkig al snel goed in mijn vel tijdens deze wedstrijd. Zo heb ik het team ook over de streep kunnen trekken door mijn actie bij het eerste doelpunt. Mijn eerste controle was perfect en schakelde meteen al een tegenstrever uit. De doelman moest komen en op het moment dat hij zijn benen opende schoof ik de bal er netjes doorheen. Altijd leuk zoiets, maar ik wil benadrukken dat dit doelpunt er niet was gekomen zonder  een collectieve prestatie te leveren. En dat geldt tegelijk ook voor de hele wedstrijd.

Webteam: Net wanneer de wedstrijd tegen je ex-club eraan komt, kom jij dus op stoom te staan. De perfecte timing?

Vinni:   Goh, dit geeft me inderdaad een boost voor volgende week en  ik hoop dan ook wel dat Hamme niet al te gerust mag zijn…  Maar het groepsgevoel blijft in principe veel belangrijker.

Webteam: Je combinaties met de ploegmaats verliepen al  vlotjes…

Vinni: Dat begint inderdaad goed te lopen. Ik ben dus pas veel later aangepikt, maar ik zag hen ook  al wel die hele tijd bezig, dat scheelt natuurlijk al. En met Jelle voorin stond ik naast een zeer ervaren speler, die me op tactisch gebied heel goed de weg wijst door zijn loopacties. Hopelijk kunnen we ons onderling combinatiespel ook nog verder uitdiepen.

Maar één ding wil ik zeker nog in de  verf zetten: de supporters zijn hier fantastisch, en ik wil hen uitdrukkelijk bedanken hoe ze ons naar deze overwinning geschreeuwd hebben.

Webteam: Geelzwarte verf dus. Bedankt Vinni en geef er zondag tegen je ex-club een paar spreekwoordelijke lappen extra op!

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels