Reacties na de seizoensopener | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties na de seizoensopener

📁 Interview 🕔02.september 2019
Reacties na de seizoensopener

Dat Hades met 10 man blijer was met dat ene puntje dan Berchem, dat kon je wel merken aan de gebalde vuisten van hun coach bij het eindsignaal en natuurlijk ook aflezen op de Berchemse gezichten. Coach Frank Magerman nuanceert hierbij een en ander. We spraken verder ook met de onverhoopte doelpuntenmaker Jelle van Kruijssen.

Frank: Als je tegenstrever al vroeg in de wedstrijd met 10 man komt te staan, ben je geneigd te denken dat je het dan met dat mannetje meer wel kan uitspelen. Maar dan kom je onmiddellijk daarna plots 0-1 achter, en sta je plots op een heel ongelukkig moment met een heel ander vooruitzicht. Mijn jongens hebben daadwerkelijk een vuist willen maken en vechtlust getoond. Ik had hen opgedragen om het veld breed te houden en van flank te wisselen … tot daar liep het goed, maar bij de laatste baltoets lukte het telkens nét niet. Heel tevreden kan je met dit resultaat niet echt zijn natuurlijk. Als je je via die penalty terug naast je tegenstrever in de wedstrijd knokt, dan wil je er meteen ook nog over ook. We hebben de resterende periode nog wel wat gedreigd, maar blijkbaar niet voldoende.

Webteam: We hadden de naam Van Kruijssen vooraf niet doorgekregen, en plots stond hij toch aan de aftrap?

Frank: Verleden week zou het voor Jelle nog veel te vroeg geweest zijn, en we hebben het verder van dag tot dag bekeken. Jelle heeft ook heel de tijd individueel gewerkt, en hij toonde meer en meer zijn honger en drive. Ik ben voorin ook niet zo heel breed bedeeld natuurlijk, dus  ben je toch ook sneller geneigd om hem in de ploeg te droppen. Het voordeel om met hem te starten is ook dat je snel kan vervangen als je merkt dat het toch echt nog niet lekker loopt. Maar Jelle heeft bewezen dat hij wedstrijdklaar was, en dat is toch wel een opsteker voor heel de ploeg.

Webteam: Met vervolgens twee zware verplaatsingen op het programma, is het misschien toch wel belangrijk dat we dat éne, eerste puntje al gepakt hebben?

Frank: Ja alleszins, we hoopten natuurlijk op meer, maar eerlijk gezegd was het telkens bibberen toen Hades voorin kwam. Hun twee ‘dubbele meters’ zijn lastig te bekampen, en bij elke stilstaande fase is het dan ook bang afwachten hoe het uitdraait. Voor mij was het een belangrijk punt om de gestalte die wij daartegenover kunnen stellen zoveel mogelijk tot het eindsignaal in de ploeg te houden. Hades is al bij al een moeilijke tegenstander, ik schatte ze al hoog in, en ze hebben ook nog versterking in aantocht.

Webteam: Over naar Jelle van Kruijssen nu… Jelle, was dit een verrassing voor je? Of werd er bewust wat zand in de ogen gestrooid over je speelkansen?

Jelle: (lacht) Voor jullie wel! Nee eerlijk, donderdagavond wist ik het al  ongeveer wel. Maar veel druk hoeft er dan niet bij te komen, ik had immers sinds die bekermatch tegen Dadizele van begin augustus niet meer gespeeld. Ik heb het medisch advies steeds goed opgevolgd en rustig weer opgebouwd. In het begin was het lastig, met die wonden en kneuzingen die nog niet geheeld waren, en natuurlijk ook door die pijnlijke ribben. Sinds vorige maandag heb ik dan volledig weer meegetraind, en dat ging steeds beter. Al speel ik nu nog niet op mijn beste niveau, daar heb ik nog wel wat meer matchritme voor nodig. Als ik echt tot het gaatje dien te gaan, dan spelen mijn buikspieren nog wat op en voel ik aan mijn ademhaling ook nog wel dat ik nog niet aan 100 % zit. Maar goed, ondertussen ben ik toch blij dat ik het vertrouwen al kreeg, en ook dat ik daarvoor iets heb kunnen teruggeven,  door die strafschop te benutten.

Webteam: Zijn jullie blij met dat ene puntje, tegen een ploeg die Berchem echt niet ligt?

Jelle: Niet blij mee, nee. Om te beginnen voelde dit voor de spelersgroep  ook niet aan als een  échte  thuiswedstrijd. Maar we stonden er nu eenmaal voor en moesten erdoor. En als je dan merkt dat we dat eerste halfuur tegen 11 man duidelijk de betere waren en je het dan gedurende een vol uur  tegen 10 niet kan afmaken, ga je toch wel wat teleurgesteld naar huis. Naar mijn aanvoelen waren we na die 1-1 veel te ongeduldig, en kozen we er te vaak voor  om door het dichtbevolkte centrum te gaan.

Dus al bij al, voor mij persoonlijk was dit na wat er met me gebeurd is positief, maar voor de spelersgroep was dit echt wat te weinig.

Webteam: Bedankt Frank en Jelle voor dit interview, en nu  hopelijk met evenveel strijdlust en wat beter voetbal op naar Vosselaar!

Deel dit artikel met vrienden