Reacties uit beide kampen na de derby | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties uit beide kampen na de derby

📁 Interview 🕔18.maart 2019
Reacties uit beide kampen na de derby

1-1 wees het scorebord aan bij het eindsignaal van de derby tegen City Pirates, een resultaat waarmee de bezoekers uit Merksem duidelijk tevredener waren dan onze Leeuwen. We sprokkelden enkele reacties na de wedstrijd, te beginnen met kapitein Roy Mauro, en verder met Jelle van Kruijssen en -uit het kamp van de City Pirates- met onze ex-speler Stefan Delalieux.

Webteam: Roy, je lag ongewild aan de basis van het penaltydoelpunt voor de City Pirates. Wat was er precies gebeurd?

Roy: Ik had me in de baan van het schot gegooid. Mijn ene arm hield ik onbeweeglijk tegen mijn lijf, mijn andere arm ging ter bescherming richting mijn aangezicht. Ik kreeg de harde knal voor 95 % recht op mijn borst, en onvermijdelijk schampte hij voor een heel klein deeltje ook tegen mijn onderarm, maar de scheids zag er zuiver handsspel in. Ik toonde hem nog de duidelijke afdruk die de bal op mijn huid had nagelaten, maar dat mocht allemaal niet helpen. Sorry, maar hier worden we regelrecht bestolen. Ik ga verder niet beweren dat de scheids de match volledig naar de bliksem heeft geblazen, maar hij nam voor beide ploegen vaak de verkeerde beslissing.

Webteam: We zagen je ook nog geel (en zelfs bijna rood) krijgen…

Roy: Bij een vrije trap voor ons gooit een speler van de Pirates de bal weg die ik snel wilde trappen. Die komt in de handen van de scheids, op dat moment zie ik een nieuwe mogelijkheid om de bal snel te spelen en ontfutsel hem dus de bal. Waarop ik geel krijg. Terwijl de scheids op dat moment zelf de man is die het spel onnodig ophoudt, toch? Ik werd er helemaal wild van en moest gekalmeerd worden door mijn maats. Akkoord, ik had er rustiger bij moeten blijven, maar net die fases zijn cruciaal en draaien in ons nadeel uit.

Webteam: Jelle, bij jou was het wél meteen bingo… wat de rode kaart betrof?

Jelle: Tja, na een banaal incidentje gaf ik die speler een duw, maar hij ging tegen de vlakte alsof ik hem een gebroken neus had geklopt. Terwijl ik helemaal niet geslagen heb. Ik vind dat heel zielig qua mentaliteit, maar ga ermee akkoord dat ik die duw beter achterwege had gelaten. Het is de eerste keer dat ik een rode kaart krijg, en ik hoop dan ook dat alles een beetje in het juiste perspectief zal bekeken worden wat de strafmaat betreft. Afwachten dus…

Webteam: Het was er niet echt aan te zien dat jullie met 10 verder moesten…

Roy: Neen, we zijn blijven aanvallen om toch die goal nog te kunnen maken. Met 11 was ons dat uiteindelijk wel gelukt denk ik. Allemaal heel frustrerend dus, maar we moeten vooral het positieve van deze wedstrijd onthouden. We hebben het bijvoorbeeld met 10 man de City Pirates nog heel moeilijk gemaakt.

Webteam: De slotsom blijft echter dat we voor de zoveelste maal naast de zege schuiven…

Roy: Dat klopt natuurlijk. Al hebben we na nieuwjaar al veel meer pech gehad dan slecht voetbal laten zien. Maar volgende week wacht ons dus in Turnhout wel een cruciale wedstrijd. Winnen we die, dan komt er weer wat rust in de ploeg, en kunnen we bevrijd verder voetballen. Het zou mooi zijn dat er wat druk van onze schouders kan vallen.

Webteam: Hoe verteer je de wedstrijden na je zware blessure?

Roy: Ik mag tevreden zijn, al speel ik nog niet volledig pijnvrij. Maar ik heb geen probleem met het ritme, en voel me redelijk fris. En wat me op fysiek vlak nog wat ontbreekt, compenseer ik met mijn karakter.

We legden ook ons oor even te luisteren bij Stefan Delalieux.

Stefan: Alle begrip dat men het bij Berchem wat anders ziet, maar wij vinden ons puntje dik verdiend. Het was hier  een zwaar veld dat onze ploeg eigenlijk niet ligt, en we hebben stand kunnen houden. Het was misschien geen schoonheidswedstrijd, maar dat is een derby zelden. En eerlijk, op het einde redt de Berchemdoelman nog de meubelen door die lage bal van ons in extremis  uit de hoek te halen.

Webteam: Bedankt Stefan en hopelijk krijgen we volgend jaar weer twee spannende derby’s tegen de City Pirates!

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels