Reacties van T1 en spelers na de bekermatch | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties van T1 en spelers na de bekermatch

📁 Interview 🕔05.augustus 2019
Reacties van T1 en spelers na de bekermatch

Het deed deugd gisteren om het ‘new look Berchem’ aan het werk te zien. Dat vond ook T1 Frank Magerman, maar hij zou natuurlijk geen coach zijn zonder hier ten overstaan van de pers en het webteam nog enkele kanttekeningen bij te maken. We spraken ook nog met 2 ‘stille uitblinkers’ in deze wedstrijd: Ken Spies en Bart Cornelissen.

Webteam: Wij zagen een zeer vlot spelend KBS dat nog flink wat meer kansen had mogen benutten. Maar wat zegt jou deze wedstrijd, Frank?

Frank: We zijn goed snedig naar buiten gekomen, en in een mum van tijd stond het al 2-0. Door de gemiste penalty kwam er geen 3-0 op het bord, en ondertussen hield Dadizele ons bij de les door zelf een grote kans af te dwingen. Ook hun sterk presterende doelman deed meer dan zijn duit in het zakje. Wat de kansen betreft waren we voor doel vaak niet efficiënt genoeg.

Na de rust kwamen we weer even scherp het veld op, maar opnieuw missen we dan een strafschop. Gelukkig werd het toch snel 3-0, waarmee de match in zijn definitieve plooi viel. We hebben vervolgens een heleboel kansen gehad, maar de doelman bleef zich maar onderscheiden met de ene redding na de andere. Naar het einde toe begon de warmte zijn tol wat te eisen, zodat het tempo wat zakte. Al bij al heb ik goed voetbal gezien van mijn jongens, zij hebben al een heel aantal dingen goed opgepikt en ook hard gewerkt op training. Dat liet zich dan ook al gevoelen tijdens onze eerste wedstrijd mét inzet.

Webteam: Wil je zo ver mogelijk in dit bekeravontuur gaan, of zie je dit toch meer als een voorbereiding op de competitie?

Frank: Ik ben realistisch genoeg om te mogen zeggen dat we die beker niet echt gaan winnen. Maar het is belangrijk om wedstrijden aan te gaan waar iets aan vasthangt. Qua drive en focus kan je dit niet vergelijken met het zoveelste vriendschappelijk partijtje dat je dan gaat afhaspelen.

Pers: Wat wil je nog zo snel mogelijk verfijnen in dit elftal?

Frank: Het middenveld moet nog sneller opgezocht worden. Bij balverlies hebben we een nog betere balrecuperatie nodig. We kunnen soms nog sneller omschakelen. En sommige jongens bereiken we nog iets te weinig. Dat zijn de voornaamste punten.

In het begin was er een goede bezetting in de box, in de 2de helft werd dat stelselmatig wat minder. Het was natuurlijk lastig om dat te blijven belopen. Achteraan hebben we een sterke centrale as, met Ken Spies die de verdediging zeer goed aanstuurt en daarachter een ervaren doelman als Bruno Appels, wat meteen ook een belangrijke factor is voor deze ploeg.

Webteam: Een betere strafschopnemer, hebben we die niet nodig?

Frank: (lacht even) Ja ok, we missen er twee, maar die jongens hebben wel hun verantwoorelijkheid durven opnemen, en dan ga ik hen niet te veel verwijten maken.

Webteam: Ben je tevreden over deze eerste weken dat je aan het roer staat bij Berchem?

Frank: Zeker wel. Er wordt scherp en hard getraind, en we hebben een heel goede stage achter de rug. Ik heb de eerste weken nodig gehad om zelf al die nieuwe gezichten wat beter te leren kennen. Nu zitten we al in de fase van accenten leggen en constant bijschaven, en het is leuk om zien dat dit al opgepikt wordt. Op fysiek vlak dienen een aantal jongens nog naar een hoger niveau te geraken. Sommigen moeten nog  wat kracht ‘bijkweken’. Eigenlijk heeft iedereen op zijn eigen terrein nog werk, er zal dus nog flink getraind worden, dat kan ik jullie alvast vertellen.

We spraken ook met twee nieuwkomers in het elftal. Ken Spies organiseerde de KBS-verdediging alsof hij al jaren op deze plek staat.

Ken: Als je mij naar mijn eerste indrukken vraagt: dit is een heel prettige club om in mee te draaien. Dit kan een heel leuk seizoen worden, hopelijk winnen we dadelijk een aantal wedstrijden en komt er veel volk kijken, want de aanwezigheid van al die supporters helpt ons daadwerkelijk vooruit. Vandaag heb ik er een goed gevoel bij, tegen een eersteprovincialer is dit resultaat ok, al hadden we ons misschien toch nog iets meer mogen opladen.

Webteam: Kan je in enkele woorden je voetballeven tot nu toe samenvatten?

Ken: Ik ben van Merksem afkomstig en woon nu in Melsele. Ik ben een jeugdproduct van GBA en kwam dan via FC Ekeren bij Temse terecht, waar ik tot vorig seizoen actief was.

Webteam: Bedankt Ken en veel succes bij KBS!

We spraken ook met aanvaller Bart Cornelissen, die al na enkele weken samen met Jelle van Kruijssen een gevaarlijke tandem voor de tegenstander blijkt.

Bart: Ook mijn eerste indrukken zijn heel positief. De club heeft ondanks de moeilijke huidige conjunctuur toch veel gecreëerd. Vandaag had het qua score eigenlijk wel heel wat meer mogen zijn. Maar het positieve ervan is dat we al die kansen tenminste ontwikkeld hebben.

Webteam: Je lijkt ons de ideale targetman om Jelle van Kruijssen te bedienen!?

Bart: Het klopt dat we elkaar al heel goed vinden. Jelle is natuurlijk een fenomeen. Voor doel speelt hij op positioneel gebied ongelooflijk slim. Ik maal denkelijk wel wat meer meters af dan hij, maar op die manier heb ik hem toch al een aantal keren voor de doelman kunnen brengen. We vormen inderdaad al een goede tandem voorin, maar als het moment zich aandient, ben ik natuurlijk ook zelf in de box aanwezig, of combineer ik met de andere jongens. Het voornaamste is immers dat we collectief scoren.

Webteam: Kan ook jij in enkele woorden je voetballeven tot nu toe samenvatten?

Bart: Ik kom uit Hoogstraten, en ben daar dan ook begonnen. Ik heb mijn verdere  jeugdopleiding bij Lierse en Anderlecht genoten en kwam nadien uit in de eerste ploeg van Hoogstraten en Zwarte Leeuw.  Vervolgens  heb ik tot vorig seizoen  bij FC Cappellen gespeeld. Nu kom ik dus uit voor Berchem Sport. Ideaal voor mij, want ik woon en werk hier vlakbij.

Webteam: Bedankt Bart en we hopen op een mooi seizoen voor jou en voor heel KBS!

Deel dit artikel met vrienden