RETRO: 10 augustus 2003 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

RETRO: 10 augustus 2003

📁 Retro 🕔11.augustus 2017
RETRO: 10 augustus 2003

Zondag moeten we voor onze eerste bekerwedstrijd naar Givry in de provincie Luxemburg, een trip van ruim 180 kilometer.

Veertien jaar geleden stuurde de bekerloting Berchem Sport ook al naar onze verste provincie. Op 10 augustus 2003 vertrokken drie bussen met supporters vanuit Berchem richting Ardennen. Ze zagen er vierdeklasser FC Lorrain Arlon met 3-0 winnen. Na één minuut stonden de Luxemburgers al 1-0 voor, de andere doelpunten vielen in de slotminuut van elke helft. “Derdeklasseniveau onwaardig”, gaf trainer Leo Braem na afloop toe.

Berchem Sport was ook toen enkele maanden eerder kampioen geworden in derde klasse en Marc Brys, de trainer van de kampioenenploeg, was net een nieuw avontuur begonnen bij eersteklasser Germinal Beerschot. Maar daar stopt de vergelijking met vandaag. Nadat de Cavatti-bubbel was gebarsten, had nagenoeg de voltallige kampioenenkern het zinkende schip verlaten. Van het voorbije seizoen had men enkel Tofik El Mousati, doelman Nicky Verboven (recupererend van een gescheurde kruisband) en Seydou Doumbouya (die al twee seizoenen van de ene blessure in de andere sukkelde) kunnen recupereren. Wie ook was gebleven, en nog steeds van de partij is, was keeperstrainer Bob Peeters.

Van de drie overblijvers was enkel El Mousati erbij in Aarlen. De rest van de ploeg bestond uit nieuwkomers die men met veel moeite bij elkaar had geharkt en jeugdspeler Sven Van den Hulle. De totaal nieuwe groep moest in chaotische omstandigheden aan de voorbereiding beginnen en was al van bij aanvang de gedoodverfde degradatiekandidaat. De nederlaag in Aarlen kwam dan ook in het geheel niet onverwacht.

(Foto’s Kris Verellen)

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Yellow PodMarine-time! Aflevering 2 met de Zwarte Panter van het Rooi

Yellow PodMarine-time! Aflevering 2 met de Zwarte Panter van het Rooi

In aflevering twee vertelt levende legende doelman Tony Goossens over het omkoopschandaal van 1976, Ludo Coeck, zijn tijd in het

Lees meer