Rik De Kuyffer voor het eerst aan de aftrap scoort twee gouden doelpunten | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Rik De Kuyffer voor het eerst aan de aftrap scoort twee gouden doelpunten

📁 Interview 🕔01.maart 2020
Rik De Kuyffer voor het eerst aan de aftrap scoort twee gouden doelpunten

Rik De Kuyffer stond in Bocholt voor het eert sinds zijn terugkeer naar Berchem Sport aan de aftrap. Uitgerekend in de streek waar hij de eerste seizoenshelft doorbracht, scoorde hij twee doelpunten die Berchem een belangrijke zege opleverden.

Webteam: Voor het eerst aan de aftrap en meteen twee doelpunten maken én winnen. Proficiat!

Rik: Het is leuk om twee keer te kunnen scoren. Bijna lukte ik zelfs nog een derde goal, maar ik zette me niet sterk genoeg door en op een ander moment werd ik aan de arm getrokken net toen ik wilde trappen. Het was pittig, meteen alleen in de spits en dat op een zwaar veld dat er misschien nog slechter aan toe was dan het onze. Maar fysiek gaat het steeds beter. Ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst de volle 90 minuten heb gespeeld, dat moet van vorig seizoen geleden zijn.

Webteam: Beschrijf je doelpunten nog eens voor ons en voor wie er niet bij was.

Rik: Het eerste doelpunt kwam van een lange bal op mij en Roy (Mauro). Roy raakte hem half, de verdediger die naast hem stond ook, waardoor hij mooi voor mijn voet viel.

De tweede was een vrijschop van Iliass (El Yazidi). Ik wist dat hij hem aan de tweede paal zou proberen te droppen, dus had ik daar plaats gevat. Uiteindelijk moest ik toch nog uit een vrij scherpe hoek trappen.

Webteam: Je kwam terug op het Rooi na de winterstop. Sportief ging het al even wat minder en de voorbije weken kwamen daar nog wat spanningen bij. Geen ideale uitgangspositie. Hoe beleefde je dat zelf?

Rik: Eigenlijk heb ik daar niet veel van gevoeld. Op zo’n momenten moet je gewoon de klik maken en je uitsluitend concentreren op wat er op het veld gebeurt, niet op wat ernaast gaande is.

Webteam: Dank je. Het was in elk geval een leuke wedstrijd om te zien.

Rik: Ik vond het zelf ook een leuke match om te spelen.

Deel dit artikel met vrienden