‘Rugzakken in de kleedkamer gelaten’ | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

‘Rugzakken in de kleedkamer gelaten’

📁 Interview 🕔25.februari 2019
‘Rugzakken in de kleedkamer gelaten’

Tegen Spouwen-Mopertingen werd het zwoegen en zweten om dat ene puntje binnen te rijven. We peilden na de wedstrijd naar de reacties van coach Kevin Van Haesendonck.

Kevin: Onze eerste helft was ronduit dramatisch. Die vroege voorsprong was natuurlijk ideaal voor Spouwen, zo konden zij de kat uit de boom blijven kijken. Hun organisatie klopte de eerste helft heel goed en wij speelden dan weer heel gecrispeerd. We vonden de automatismen niet, konden nooit een vrije man aanspelen en maakten vaak de verkeerde keuze. Ook zat de schrik erin om nog een tegendoelpunt meer te incasseren, want dan zou het helemaal moeilijk geworden zijn. We speelden precies allemaal met een zware rugzak op. Die rugzakken hebben we gelukkig  in de kleedkamer kunnen laten en in de 2de helft konden we het met wat aanpassingen beter laten lopen. We kregen dan ook de nodige kansen. Van de ene kant jammer dat die 1-1 zo laat valt, anderzijds mogen we al blij zijn dàt hij nog valt. Het blijft dus al bij al zoeken naar die eerste zege van dit jaar.

Webteam: Is het een verdiend puntje?

Kevin: Ja, op basis van de tweede helft toch wel denk ik. We waren er regelmatig dicht bij, zeker bij stilstaande fases. En het is toch echt wel ongelooflijk dat we bovenop die waslijst aan geblesseerde spelers, deze week ook nog met liefst vier zieken rekening dienden te houden. Uiteindelijk werd enkel Thomas (Vande Velde) hiervan gerecupereerd en konden Jawad (Absisan), Ilias (Hamdi) en Gregory (Carrez) er niet bij zijn. Bij de rust kwam er met Mats Joris dan nog een geblesseerde bij. Gelukkig heeft Jamie (Meseure) zich op die voor hem ongewone plek goed van zijn taak gekweten, en is Nesta (Vallez) heel sterk ingevallen.

Ach, het houdt echt niet op dit jaar. Na vorige week dacht ik nog dat ik voor deze wedstrijd een moeilijke keuze zou dienen te maken, maar uiteindelijk hield ik slechts 12 spelers over en moest ik voor de bank enkele beloften extra oproepen. Achraf (El Addouly) is met enkele mooie acties trouwens goed ingevallen.

Webteam: Er vallen verrassende uitslagen in de reeks te noteren…

Kevin: Inderdaad, en alles zit wat gehergroepeerd nu.Tussen de 6de en de 14de in de stand  is er nu een verschil van amper 6 punten. We zullen dus absoluut nog een aantal wedstrijden dienen te  winnen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Reacties na het nipte verlies in Hasselt

Reacties na het nipte verlies in Hasselt

Van de eerste helft konden enkel die van Hasselt vrolijk worden, en in een veel beter lopende tweede helft kwam KBS uiteindelijk toch nog

Lees meer