Sporting Hasselt – Berchem Sport  1-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Sporting Hasselt – Berchem Sport 1-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔07.april 2019
Sporting Hasselt – Berchem Sport  1-3

Wie er niet bij was in Hasselt heeft één van Berchems beste wedstrijden van het seizoen gemist. Fris combinatiespel, hoge pressing, drie mooie doelpunten en een tweede overwinning op rij, tegen een toch ietwat ontgoochelend Sporting, tweede in de stand.

Zoals we dat al een heel seizoen gewend zijn, ook nu weer een aantal verschuivingen op het wedstrijdblad. In doel maakte Bruno Appels zijn wederoptreden, voorin moest Amin Kabir de geschorste Jelle van Kruijssen vervangen, Nesta Vallez die pas zijn contract verlengde mocht nog eens van bij de aftrap aan de slag en Light Nwokoro, die sterk speelde tegen Hoogstraten, viel uit de selectie na een weekje ziekbed.

Het werd meteen duidelijk dat er een samenhangend elftal op het terrein stond. Dat ook het tactisch plaatje klopte zou ook gauw blijken. De eerste twintig minuten verliepen gelijkopgaand met een kans langs elke kant. In minuut 9 besloot Van den Driessche een flankaanval met een perfecte voorzet voor doel waar Saillart en Absisan elkaar voor de voeten liepen. Aan de overkant toonde Appels dat hij er opnieuw staat.

Een kwartier later greep de thuisdoelman naast de bal, Peers miste zijn kopbal, terwijl de halve omhaal van Vande Velde naast vloog. Net voor het halfuur was een voorzet van Saillart net iets te hard voor Vallez. De thuisploeg was gewaarschuwd, bij de volgende kans voor Berchem was het wél raak. Een door Van den Driessche afgedwongen hoekschop belandde voor de voeten van Mauro die laag hield en de de 0-1 op het bord trapte.

De 0-2 kon op geen geschikter moment vallen, vijf minuten na de hervatting stuurde Carrez Saillart diep. Die ging vliegensvlug met de bal aan de haal, werd nog even aangeduwd, maar bleef recht en schoof de bal netjes voorbij de doelman. Vijf minuten later deed Mauro er nog een doelpuntje bovenop met een kurkdroge vrijtrap vanop 20 meter die onhoudbaar in doel verdween.

Ondanks de 0-3 voorsprong bleef Berchem hoog drukken. Op bepaalde momenten stonden er zelfs vijf spelers in de voorlijn. Met nog een kwartier op de klok lukte Vande Velde op een onorthodoxe manier bijna de 0-4.

Hasselt, dat in de tweede helft nauwelijks aan zet was geweest, startte nog een slotoffensief dat hen met een beetje meeval zelfs nog een punt had kunnen opleveren. In minuut 76 stak de dwarsligger Berchem een handje toe, drie minuten later was de paal ons gunstig gezind. De verdiende eerredder kwam er op het eind alsnog met een vrijschop die zijn voetje naast die van Mauro mocht zetten. Het zorgde nog voor enkele bijzonder nerveuze minuten, het enige minpuntje dat we in deze wedstrijd konden noteren.

Scheidsrechter Thomas Vanboven is er een zoals we ze graag hebben, maar helaas zelden tegenkomen. Een spelleider die de wedstrijd aanvoelt, niet onnodig te koop loopt met autoriteit, gele kaarten trekt waar nodig, laat voortspelen waar het kan. In de zenuwachtige slotfase wist hij nog een opstootje in de kiem te smoren zonder dat daar kaarten bij te pas kwamen. U ziet het, als het goed is schrijven we het ook.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Absisan, Kabir, Meseure, Vallez (85’ Beirlant), Vande Velde, Saillart (81’ Maluka Bimbo), Mauro, Peers, Carrez

Doelpunten: 36’ Mauro 0-1, 50’ Saillart 0-2, 55’ Mauro 0-3, 86’ 1-3

Geel: Meseure

Scheidsrechter: Thomas Vanboven

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels