SV Temse – Berchem Sport 1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

SV Temse – Berchem Sport 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔28.april 2019
SV Temse – Berchem Sport 1-1

In een wedstrijd die op tijd en stond wat met het predicaat ‘eindeseizoens’ flirtte, heeft Berchem een verdiend puntje kunnen behalen bij SV Temse, de derde in de stand.

De match begon al dadelijk met een dot van een kans voor Saillart, die twee verdedigers uitkapte om dan zijn schot centimeters naast de verste paal te zien buitenglijden. Rond het kwartier was er een doelrijpe kans voor beide ploegen: die voor Berchem strandde na een collectieve aanval in de armen van de doelman, terwijl Temse  dan weer werd afgevlagd voor buitenspel.

Berchem behield licht overwicht en kon de score openen via van Kruijssen, die een strafschop verzilverde na handsspel van Temse in de 16. De eerste helft kabbelde rustig verder, met juist voor het eindsignaal nog Brent Peers die een hoekschop net naast het doel devieerde.

Temse kwam na de rust toch wel wat gemotiveerder uit de cabine, en toen ook nog kapitein Roy Mauro al na enkele minuten geblesseerd uitviel, roken de blauw-witten hun kans. Zij kregen meer veldoverwicht en met een hard en laag schot wist Kil onze doelman Appels te verschalken.

Berchem plooide wel wat, maar kraakte echter niet en beide ploegen konden nog enkele kansen creëren. Saillart besloot vlak na de gelijkmaker van dichtbij op de doelman en een laag schot van van Kruijssen werd niet zonder moeite door de doelman uit zijn doel geweerd. Ook Temse kon bij enkele stilstaande fases nog voor dreiging zorgen, maar de score bleef ongewijzigd tot het eindsignaal van scheids Maarten Toeback, die de wedstrijd goed aanvoelde en dan ook mee voor een rustig verloop zorgde.

Door het verlies van Hades bij Hasselt komen onze Leeuwen op een mooie vijfde plaats  in de rangschikking terecht. Om volgende zondag aan het eind van de rit ook in die top-5 te kunnen blijven, gaan we er dan  in eigen huis tegen het al geruime tijd veroordeelde Heur-Tongeren  nog één keer loeihard tegenaan!

Berchem: Appels, Van den Driessche, van Kruijssen, Absisan, Kabir, Meseure (72′ Nwokoro), Vallez, Vande Velde, Saillart (86′ Juniku), Mauro (52’ Beirlant), Peers,

Doelpunten: 23’ van Kruijssen (pen.) 0-1, 61′ 1-1

Geel: Absisan, Vande Velde

Scheidsrechter: Maarten Toeback

                

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels