T2 Nico Van Uytsel brengt heel wat ervaring naar onze A-kern | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

T2 Nico Van Uytsel brengt heel wat ervaring naar onze A-kern

📁 Clubnieuws, Nieuws A-kern 🕔04.juni 2020
T2 Nico Van Uytsel brengt heel wat ervaring naar onze A-kern

 

Het ziet ernaar uit dat zowel onze A-kern als de beloften volgend seizoen door een stevig trio coaches geleid zal worden. Eerder op deze site hebben we al bericht hoe T1 Geert Emmerechts en T3 Marc Slootmans met elkaar in verbinding zullen staan zodat beide trainers zowel de A-kern als de beloftenkern zullen kunnen opvolgen. Vandaag stellen we de verbindingsman tussen beiden voor: T2 Nico Van Uytsel.

Webteam: We zouden ‘welkom’ kunnen zeggen Nico, maar je was natuurlijk al bij de club, maar dan in een andere functie. En met succes, want als beloftencoach heb je mee de titel behaald, proficiat!

Nico: Inderdaad, al is het natuurlijk leuker wanneer je de titel kan halen op het einde van een seizoen dat een normaal verloop kent. Nu is de competitie voortijdig gestopt, en omdat we op dat moment aan de leiding stonden zijn we als kampioen uitgeroepen.

Door het vertrek van de vorige T1 en T2 werd me gevraagd om van de beloften over te stappen naar de A-kern als T2. Dat zal ik met plezier doen. We hebben een constructie voor ogen waarbij T1 en T3 dicht bij elkaars werkgebied betrokken zullen worden. Zelf dien ik daar een verbindende rol in te spelen, en dat zie ik zeker goed zitten.

Webteam: Onze T1 Geert Emmerechts is natuurlijk een bekende naam in ons voetbalwereldje. Kenden jullie elkaar al?

Nico: Uiteraard wist ik al wel wie Geert is en waar hij voor staat, maar persoonlijk kenden we elkaar amper. Wel hebben onze beide zonen een goed contact met elkaar, en dat soort gemeenschappelijke factor doet het ijs natuurlijk snel breken.

Webteam: En waarvoor staat Nico Van Uytsel als trainer?

Nico: Ik ben eerlijk gezegd niet het type dat graag met zich laat sollen, ik hou dus van een correcte aanpak in beide richtingen. Uit elke ervaring leer je bij als coach. Ik heb 6 jaar lang Ranst onder mijn hoede gehad, en werd door Eric Van Meir gevraagd om de beloften van Lierse onder mijn hoede te nemen. Het bestuur en de spelersgroep waren beide nogal wispelturig, en er was op korte tijd een aantal T2’s gepasseerd die geen vat kregen op de spelersgroep. Op die manier werd mij dan gevraagd om naar die functie door te schuiven. Ik heb daar veel opgestoken, want de groep was zowel talentrijk op voetbalgebied als redelijk onhandelbaar, als ik het even mag zeggen achteraf. Het waren voornamelijk jongens van de ‘Académie’, goede voetballers dus maar op persoonlijk vlak heel moeilijk om hen te coachen!

Verder heb ik ook nog Rapid Leest getraind. Sinds vorig seizoen ben ik dan bij Berchem aan de slag gegaan. Qua verplaatsing valt dat goed mee voor me, ik woon immers ook niet al te ver uit de buurt.

Webteam: wat zijn je verwachtingen nu?

Nico: Ik hoop op een goede samenwerking met Geert en Marc, waar zowel de eerste ploeg als de beloften de vruchten van kunnen plukken. Door de implementatie van Talentontwikkeling in samenwerking met SportMed, verwacht ik een stevige boost waarbij de beloften nog beter zullen worden. Vooral de snelheid van uitvoering is heel belangrijk als je van belofte wil doorgroeien naar A-kernlid.

Sommige spelers passen al in de A-groep, anderen blijven voorlopig in de beloftenkern of zweven wat tussen beide kernen in. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een speler bij de beloften aantreedt, maar datzelfde weekend op de bank zit en eventueel dient in te vallen bij de eerste ploeg. Zij verdienen dan ook alle aandacht van de trainersstaf. De jeugd is immers onze toekomst, en die uitspraak dienen wij dan ook daadwerkelijk mee te realiseren.

Webteam: By the way, wat vind je van het basisidee om beloften met de grote jongens te laten meedraaien op een lager competitieniveau?

Nico: Dat zal wel zijn voor- en zijn nadelen hebben, ik kan me er moeilijk over uitspreken eigenlijk.

Webteam: Geen probleem Nico, en alvast bedankt voor dit  kennismakingsgesprek. We wensen je veel succes in je nieuwe functie bij KBS!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels