Thomas Vande Velde: er is 100 % focus nodig om te kunnen winnen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Thomas Vande Velde: er is 100 % focus nodig om te kunnen winnen

📁 Interview 🕔03.december 2018
Thomas Vande Velde: er is 100 % focus nodig om te kunnen winnen

Op het eigen thuisveld viel er dit jaar voor KBS nog niet veel te rapen. Ook tegen SV Temse ging Berchem de boot in. Het spel was op heel wat momenten wel degelijk, maar een cocktail met  slap verdedigen en onmondigheid voor doel als ingrediënten, daar betaal je nu eenmaal een prijs voor…

We spraken coach Kevin Van Haesendonck en verdediger Thomas Vande Velde na de wedstrijd.

Webteam : In hoeverre zal dit interview verschillen met dat van de vorige thuiswedstrijd? Of is Berchem niet opnieuw in dezelfde val getrapt?

Kevin: In de openingsfase hebben we Temse teveel de kans gegeven om hun ding te doen. Slechts een paar van onze jongens toonden zich in het duel. Dat tegendoelpunt begint met een verloren duel links vooraan, waarna er veel te slap verdedigd wordt tegen een spits die je vooral niet vrijuit mag laten schieten. Ik hoopte dat er tijdens de rust de nodige lessen uit getrokken zouden worden, maar het tweede doelpunt gaf aan dat we nogmaals op dit vlak tekort schoten.

Combineer dat met het feit dat wij de kansen die we krijgen niet voldoende benutten, en dan haal je geen punten binnen. We hebben zoveel kansen gekregen, maar ofwel werd er slecht afgewerkt, ofwel stond de doelman in de weg. Nu, De Loose is een ervaren keeper natuurlijk, die je niet zomaar verschalkt. Maar het had efficiënter gemoeten in de zone van de waarheid. Als je ziet dat Temse uit 2,5 kansen twee maal kan scoren, dan ken je het verschil.

We missen dit jaar powerplay en duelkracht. Een aantal blessures spelen hier natuurlijk een nefaste rol in. Maar verlies je een duel, zorg dan dat je de afvallende bal opnieuw kan veroveren. Maar ook dat was zelden het geval vandaag. Temse hield na zijn vroege voorsprong de boel ook netjes gesloten, en het is uiteraard niet evident om die muur te slopen.

Webteam: Je spreekt van een aantal blessures….er lijken er alleen nog maar bij te komen?

Kevin: Cedric (Brosens) speelt al een aantal wedstrijden puur op karakter door een pijnlijke slijmbeursontsteking in de elleboog. We zullen zien hoe dit na de -voor hem broodnodige- winterstop evolueert. Ondertussen blijven we nog zoeken naar een extra doelman die hem volwaardig kan vervangen als dat nodig is. En Jamie (Meseure) heeft na zijn langdurige knieblessure, waarbij hij eigenlijk nog maar net terug in het goede matchritme zat,  averij opgelopen aan de meniscus van zijn andere knie. Er is nog geen medische diagnose, dat wachten we dus best even af. Maar vrolijk nieuws is dat natuurlijk allemaal niet

Webteam: Thomas, wat zijn jouw indrukken over deze wedstrijd?

Thomas: We waren voetballend beter, met meer balbezit en oneindig meer kansen. Temse prikt 2 maal tegen en even vaak verdedigen we te slap.  Die doelpunten kwamen er telkens na een opeenstapeling van fouten van onze kant.

Positief is wel dat we onze kop niet lieten hangen. We moesten door die muur en dat hebben we nog bijna waargemaakt ook. Na die aansluitingstreffer voelden we dat het nog mogelijk was, en diende Temse massaal terug te plooien. Maar we misten efficiëntie voorin.

Webteam: We zagen je op het einde mee de spits ingaan?

Thomas: Ja inderdaad, dat was een goede zet van de coach, en bijna kon ik ook nog koppen op doel, maar de bal kwam iets te hoog zodat ik hem door liet gaan in de hoop dat er nog iemand achter mij beter opgesteld zou staan.

Ach, al bij al is het heel zuur om deze match te verliezen. Bij winst hadden we netjes kunnen aansluiten bij de top-5. Dat blijft ook nog altijd onze ambitie en moet nog steeds mogelijk zijn. Maar nu doen we ondertussen wel een slechte zaak en krijgen we een verplaatsing naar  Heur-Tongeren dat zich net op dit moment ongetwijfeld zal optrekken aan zijn stuntzege op Cappellen. Het is een heel bizarre reeks, en als je je niet 100% focust op een wedstrijd, kan je van iedereen verliezen. We zijn dus gewaarschuwd…

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels