Tom Aerts versterkt het commerciële team | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Tom Aerts versterkt het commerciële team

📁 Clubnieuws 🕔15.mei 2018
Tom Aerts versterkt het commerciële team

Nadat Carlo Van Mol had aangegeven een stap opzij te zetten, kreeg het bestuur de moeilijke opdracht om iemand te zoeken die in de voetsporen kan treden van onze voormalige commercieel verantwoordelijke. Zodoende werd Tom Aerts aangesteld, die intussen een deel van de taken heeft overgenomen. We hadden een aangenaam gesprek met Tom.

 

  1. Tom, allereerst proficiat met je nieuwe functie bij onze mooie club. Kan je jezelf even voorstellen?

Graag! Mijn naam is Tom Aerts, ik ben 27 jaar en heb de richting bedrijfsmanagement en meer bepaald marketing gevolgd aan de KdG Hogeschool. Momenteel ben ik aan het werk als Key Accountmanager bij TP Link, een Chinees IT-bedrijf. Ik ben een voetbaldier. In mijn vrije tijd speel ik voetbal bij VC Mortsel.

  1. Hoe ben je bij de club terecht gekomen en waar heb jij je hier zoal voor ingezet?

Ik speelde hier in de jeugdreeksen maar vermits mijn talent niet in de lijn lag van de hoge standaard in deze club, besloot ik te gaan voetballen in de provinciale reeksen. De jaren die ik hier voetbalde, zijn me steeds bijgebleven. Ik heb hier dan ook vrienden voor het leven gemaakt. Enkele jaren geleden voelde ik me klaar om terug te keren naar Berchem Sport, zij het als jeugdtrainer. Mijn toewijding en gedrevenheid maakten dat ik me ging bijscholen in het coachen. Enkele diploma’s van de ‘voetbalschool’ zijn hier getuige van. Na vijf jaar als jeugdtrainer van verscheidene leeftijdscategorieën, vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging op de club. Het jeugdbestuur nam me aan boord, mede dankzij mijn achtergrond, om mijn schouders mee onder het commerciële luik te zetten. Deze functie doe ik nu reeds een seizoen en heeft me de kans gegeven om contacten te leggen en enkele knappe projecten te starten waar ik toch best trots op ben. Het voornaamste project is de Wall of Sympathy in de kantine van de VKJ. Volgend jaar schakelen we een versnelling hoger en brengen we ons eigen stickerboek van Panini uit. Ik heb tal van leuke ideeën in de pipeline zitten, die ik graag stap per stap zal uitwerken voor de club. Toen Carlo een stap opzij zette, kreeg ik de vraag van de club om hem te vervangen.

  1. Heb je lang moeten nadenken toen men jou deze functie aanbood?

Ja.  Als je aan iets begint, moet je je voor  100% geven. Natuurlijk speelde het feit mee dat ik ook nog een voltijdse baan heb, maar ik voelde me gevleid toen ik de vraag kreeg. Na de gesprekken over de opbouw van de commerciële cel, waar ik mezelf volledig in kon vinden, zei ik  ja. Het is dus niet de bedoeling dat ik alle zaken zal overnemen, maar nauw zal samenwerken met een team waarin ieder de kans krijgt om zijn talent en troeven op de best mogelijke manier te kunnen gebruiken.

  1. Wat mogen we van jou verwachten als nieuwe mede-commercieel verantwoordelijke? Met andere woorden, wat is jouw visie en hoe zal deze zich afspiegelen op de club?

De commerciële cel is het belangrijkste orgaan in een club. Als je deze sterk kan uitbouwen, zorg je ervoor dat de club sneller en makkelijker kan groeien. Eigenlijk kun je het heel simplistisch voorstellen: een professioneel commercieel team zorgt ervoor dat de club meer inkomsten kan genereren. Hoe hoger de inkomsten, hoe meer men kan investeren in de club. Dit gaat dan van spelers tot accommodatie en vele andere zaken.

Ik zet ook in op het ontwikkelen van partnerschappen op lange termijn. We gaan ervoor zorgen dat de mensen die mee willen investeren in deze prachtige club, dit ook zullen zien als een win-winsituatie. Hiernaast moeten we ook meer inkomsten halen uit bijvoorbeeld merchandising. Ik speel met het idee om casual t-shirts te laten printen met ons stamnummer op. Dit maakt dat supporters dit niet enkel tijdens wedstrijden maar ook tijdens hun dagelijkse bezigheden kunnen dragen. Deze initiatieven zorgen voor een betere beleving in de club en creëert een hechtere band tussen de club en zijn supporters. Een belangrijk gegeven in elke club. Ik zal zeker overleggen met onze supportersclubs en luisteren naar hun wensen en ideeën. Ik begin met heel veel plezier aan mijn inwerkperiode en kijk ernaar uit om kennis te maken met onze huidige partners!

  1. Het voorbije seizoen willen de meeste clubmensen snel vergeten. Denk je dat het moeilijker zal worden om sponsors te overtuigen nu we weer een reeks lager spelen?

Dat denk ik niet. Berchem Sport is en blijft een prachtige club en een lagere reeks heeft hierop geen negatief effect. De club heeft een rijke geschiedenis en stap voor stap zijn we aan het bouwen om onze club een mooie en stabiele toekomst te bieden. Het nieuwe seizoen kan niet snel genoeg beginnen! De ambitie is om een sterk seizoen te spelen. Ook op ATV zijn we nog steeds vaak te zien in de sportprogramma’s en de kranten schrijven regelmatig over onze club. Voorts kunnen we altijd rekenen op ons trouwe supporterslegioen, zowel thuis als bij uitwedstrijden. Zij zijn ook een uithangbord voor de club. Daar kunnen we best trots op zijn. Meer dan voldoende redenen om bedrijven te overtuigen mee in ons verhaal te stappen!

Bedankt voor het gesprek Tom. We wensen jou en je team heel veel succes toe!

Tom Aerts is te bereiken op 0486/62.12.15 of via sales@berchem-sport.com

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels