Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS  3-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS 3-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔11.augustus 2019
Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS  3-1

In deze bekerwedstrijd diende Berchem zowel Roy Mauro als Jelle van Kruijssen te missen, en dat deed zich flink gevoelen. Eersteprovincialer SV Oostkamp, dat het verschil van twee divisies tussen beide ploegen moeiteloos wegwerkte, de flanken beter benutte en dan ook nog over een opportunistische aanvalslinie bleek te beschikken,  heeftt dan ook verdiend met 3-1 de maat genomen van onze Leeuwen, die nochtans liefst vier maal op de lat knalden. Oostkamp bekert dus volgende week verder op het veld van Gullegem. Bij Berchem diende Mats Joris na 55′ het veld te verlaten met een enkelblessure.

De wedstrijd startte vinnig, er was in  ‘4 dadelijk een poging van Oostkamp maar Appels kon redding brengen. Nog geen minuut later knalde Cornelissen in de rebound op de lat, nadat de doelman een schot van El Yazidi gelost had. Ook Bas Saillart kwam nog eens aan het kanon, de doelman redde met de voet. Oostkamp nam stilaan het commando over op het middenveld en deed KBS voortdurend pijn vanaf de flanken. Het wist zijn pionnen duidelijk beter staan dan een al te vaak achter de bal aanhollend Berchem, dat met moeite tot aan de rust de nul kon houden. We telden immers nog heel wat doelrijpe kansen waarbij zowel Appels als de paal redding dienden te bieden.

De tweede helft ging in hetzelfde elan verder, en al in ‘ 46 was het raak voor de thuisploeg, toen de zoveelste voorzet vanop links wat gelukkig tegen de verste paal dwarrelde, waar een goed gevolgde spits kon binnenduwen. Oostkamp bleef voor gevaar zorgen, en pas in ’68 stak Berchem de neus aan het venster, maar de geplaatste bal van Nesta Vallez kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. De wedstrijd werd weer wat evenwichtiger, met verschillende kansen voor beide ploegen, bij Berchem knalde ditmaal El Yazidi op de lat. In ’78 kreeg Berchem echter het deksel op de neus nadat doelman Appels breed wilde leggen maar in plaats daarvan de bal op een aanvaller trapte, die dankbaar het geschenk in ontvangst nam. Enkele minuten later nam de thuisploeg alle twijfel weg, door een hoekschop van dichtbij in te koppen. De lijnrechter gaf hierbij weliswaar een signaal, maar de scheids keurde het doelpunt dan toch goed. De tegentreffer van Nesta Vallez kwam te laat, en ook trof Enes Temiz nog de lat na een mooie poging.

Over en out dus wat de Croky Cup dit seizoen verder betreft…

Berchem speelde met: Appels, Van Den Driessche, Joris (55′ Beirlant), Vermeire, El Yazidi, Cornelissen,  Meseure, Vallez, Spies, Saillart, Peers (81′ Temiz)

Geel: Meseure, Vallez, Saillart

Doelpunten: ’46  1-0, ’78  2-0, 84′  3-0,  87’ Vallez 3-1

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels