Verschillende clubs wachten nog spannende weken | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verschillende clubs wachten nog spannende weken

📁 Voetbalnieuws 🕔07.mei 2019
Verschillende clubs wachten nog spannende weken

Nu het seizoen erop zit lijken heel wat clubs uit onze reeks hun wonden te likken.

In Merksem stond de barragewedstrijd niet meteen op de planning na de degelijke prestaties in het begin van dit jaar. Maar door het verlies tegen rechtstreeks concurrent VW Hamme op de laatste speeldag, is het voor Kevin van Haesendonck nog even afwachten in welke afdeling hij volgend jaar aan de slag zal gaan. Zondag om 15 uur spelen de City Pirates thuis tegen KFC Eppegem dat eveneens derde laatste eindigde in de A-reeks. Een uitgelezen moment om uw mooie Baarchem/Maarksoem-sjaal nog eens uit de kast te halen en onze buren een hart onder de riem te gaan steken. Want ondanks de magere 1 op 6 tegen de blauwgelen, denk ik dat u volgend seizoen toch ook liever een tweede uitgave van de stadsderby in uw agenda inschrijft dan een zoveelste rit over de E313. Alleen al uit milieuoverwegingen verdienen de Piraten zondag uw steun. Maar zelfs met winst op zondag heeft City Pirates zijn lot nog niet in eigen handen en hangt het af van wat er aan de andere kant van de taalgrens gebeurt.

Ook voor kampioen Patro Eisden is het nog bang afwachten waar zij volgend seizoen zullen spelen. De KBVB weigert voorlopig om de Limburgers een licentie toe te kennen, onder meer vanwege oude onbetaalde schulden. Voorzitter Azimi Salar, die afgelopen weekend inviel en scoorde, ging alvast in beroep tegen deze beslissing bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Maar dat lijken momenteel niet de enige bekommernissen voor de Zeeuwse miljonair die 20 jaar geleden met zijn familie vanuit Iran naar Nederland vluchtte. In de Nederlandse pers worden steeds vaker vragen gesteld over de herkomst van zijn geld. De flamboyante kasteelheer, die bekend werd na zijn deelname aan The Sky is The Limit, bouwde in korte tijd een fortuin op in de telecombusiness, de vastgoedwereld en de horeca. De man, die door het leven raast in een chroomkleurige Lamborghini en zich graag omringt met mooi en bekend volk, nam in de loop van dit seizoen het zieltogende Patro Eisden over en trok er zelfs mee naar de Nederlandse beurs, nadat eerdere pogingen om NAC Breda, Roda JC en FC Dordrecht over te nemen op niets uitdraaiden na een negatief advies van de KNVB. Volgens het NRC Handelsblad liggen de uitgaven van de man structureel hoger dan wat hij op papier verdient. Bij Patro lijkt men zich alvast geen zorgen te maken over de goede afloop. Zondag spelen zij het prestigeduel tegen de kampioen uit de A-reeks, Sint-Eloois-Winkel.

Zorgen zijn er wel in het Waasland. Ging in Temse eerder dit seizoen de geldkraan al dicht, dan lijkt ook in Hamme en in Nieuwkerken het water tot aan de lippen te staan. Vigor Wuitens Hamme, de club waar onze toekomstige T1 Frank Magerman tot voor enkele weken trainer was, kon zich sportief op de laatste speeldag redden ten koste van City Pirates. Budgettair staat de club er minder goed voor. Nagenoeg alle sterkhouders verlaten de club en ruimte voor versterking lijkt voorlopig beperkt.

Nog beroerder is SKN Sint-Niklaas eraan toe. Geruchten over onbetaalde spelerslonen doen al een tijdje de ronde, maar worden voorlopig ontkend noch bevestigd. De ambitieuze inversteerders die de club vorig seizoen nog met veel omhaal overnamen lijken er een boeltje van gemaakt te hebben. De kans is groot dat zij er deze week de brui aan geven waardoor alle hoop voor de Klaasjes op de schouders van Guido Van Lijsebetten rust. De drukker die 25 jaar geleden de club oprichtte en groot maakte heeft momenteel geen enkele functie meer binnen de club en was zelfs een tijdje niet meer welkom op de thuiswedstrijden. Van Lijsebetten houdt zich voorlopig op de achtergrond, maar de kans dat hij zijn levenswerk zomaar ten onder zal laten gaan lijkt ons eerder gering. Of staat er dan toch een grote Wase fusie op til, waarover eerder dit seizoen al her en der werd gefluisterd?

Zal Hasselt hierdoor extra-sportief stijgen? Kan City Pirates zich sportief of extra-sportief redden? En krijgen we er volgend seizoen een streekderby bij als Sint-Lenaarts of Lyra-Lierse de eindronde in 3de Amateurs kunnen winnen? En de belangrijkste vraag van al: wanneer gaat eindelijk die eerste spade voor onze nieuwe staantribune de grond in? Het belooft alvast een boeiend tussenseizoen te worden.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels