Verslag: Berchem Sport – Bocholt  | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag: Berchem Sport – Bocholt

📁 Verslag wedstrijd 🕔18.augustus 2013
Verslag: Berchem Sport – Bocholt

Een inspiratieloos Berchem is er niet in geslaagd zijn eerste competitiewedstrijd tot een goed einde te brengen. Bocholt had genoeg aan een knappe vrije trap om de eindstand op de bordjes te zetten. Geelzwart zal volgende week woensdag op verplaatsing bij Verviers uit een ander vaatje moeten tappen.

Bij Geelzwart stonden Dickson en Melkert opnieuw in de basis. Flankspeler Van den Heuevel bleef in de dug-out.

In een wedstrijd die weinig om handen had, begon geen van beide ploegen op niveau. Bij Berchem primeerde de lange ballen-tactiek en de Limburgse bezoekers hoefden daar weinig tegenover te stellen. Op enkele semi-kansjes van o.a. Melkert na viel er bitter weinig op te tekenen voor rust. Dickson probeerde doelman Van der Jeugt te verschalken met een listige vrije trap, maar de ex-Antwerpgoalie doorzag het plannetje. Een logische brilscore prijkte dan ook op het scorebord tijdens de pauze.

Berchem bleef ook na de koffie zonder veel bezieling spelen en Bocholt nam niet onlogisch de bovenhand, zonder zelf voor echt doelgevaar te zorgen. Een kwartier in de tweede helft zette Mennes zich achter een vrije trap, die hij prachtig via het doelhout in doel krulde. Merckx geklopt en Berchem op achtervolgen aangewezen. De Berchemdoelman behoedde zijn ploegmakkers iets later nog van een grotere achterstand, door de doorgebroken Bilican perfect af te stoppen. Geelzwart, dat tien minuten voor tijd met een mannetje meer kwam te staan na een tweede gele kaart voor Geijsels, zette nog een laatste offensief in, maar verder dan enkele halve kansjes van de mee opgerukte Van Dessel kwam de thuisploeg niet. Mede omdat Van der Jeugt zowat elke bal die in de zestienmeter gedropt werd klemvast had.

Na de bekeruitschakeling van vorig weekend is dit de tweede bittere pil die we in korte tijd moeten slikken. Volgende week woensdag op Verviers heeft Berchem duidelijk iets recht te zetten.


0-1 (58’ Mennes)


BERCHEM: Merckx, De Koninck, Van Dessel, Paridaans, Haesevoets (45’ Van den Heuvel), Dickson, Boujouh, Van Minnebruggen (85’ Dierickx), Verstraeten, Claessens (75’ Kocak), Melkert.

 

Deel dit artikel met vrienden