Verslag: Berchem Sport – Duffel   2 – 2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag: Berchem Sport – Duffel 2 – 2

📁 Oefenwedstrijd 🕔21.augustus 2013
Verslag: Berchem Sport – Duffel   2 – 2

Gezapig. Het is een woord dat hier al ettelijke keren de revue passeerde tijdens onze voorbereiding. Tegen vierdeklasser Duffel was het niet anders. Geelzwart geraakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel, ook al controleerde het de ganse wedstrijd en was het de betere ploeg.

Bij Berchem stond aanvaller Melkert nog steeds niet in de basis. Het blijft afwachten hoe zijn enkel evolueert. Ook Boujouh bleef langs de kant. Dickson speelde wel opnieuw mee.

Het was al eventjes geleden dat we Duffel nog eens over de vloer kregen. De laatste keer staat bij menig Berchemaanhanger nog steeds in het geheugen gegrift. Berchem kreeg tijdens het seizoen 2011-2012 Duffel als laatste thuiswedstrijd voor de kiezen. Geelzwart was echter de week voordien op het veld van Katelijne de trotste kampioen van vierde klasse B geworden. Duffel bleek enkele maatjes te klein voor de kersverse kampioen en werd met een feestelijke 6-0 om te oren gekletst.

Terug naar de oefenwedstrijd dan. Het duurde even voor het eerste gevaar werd opgetekend. Op het kwartier verscheen Claessens voor de bezoekende doelman, maar die hield stand op het schot van kortbij. Drie minuten later brak Geelzwart opnieuw door de Duffelse defensie. Van den Heuvel ging de rechterflank af, maar vergat op doel te trappen. Twintig minuten in de wedstrijd dook Claessens opnieuw op voor het bezoekende doel, maar de Duffelse goalie was bij de les. Dertig seconden later kreeg ook Duffel een eerste kans. Doelman Merckx kreeg het leer niet weg en via een Duffels been botste de bal nipt over de dwarsligger. Niet veel later was het dan eindelijk raak voor een controlerend Geelzwart. Van Dessel bracht de bal voor doel en De Keersmaecker kopte de openingstreffer tegen de netten. De wedstrijd kabbelde rustig verder na de eerste treffer. Wanneer iedereen dacht de rust in te gaan bij een 1-0 voorsprong voor Berchem, besliste Agbo daar anders over.

Na de koffie kreeg Dierickx opnieuw een plekje in de centrale defensie; het was Paridaans die langs de kant bleef. De aanwezige toeschouwers moesten niet lang wachten op opwinding in de tweede helft. Van den Heuvel ging alleen op de bezoekende doelwachter af en legde het leer knap in het mandje. Veel viel er niet meer op tekenen na de 2-1. Van den Heuvel werd net voor het strafschopgebied door de laatste verdediger onderuitgehaald, maar zag deze stevige fout maar met geel bestraft. De Keersmaecker zette de vrije trap die daar uit volgde bijna om; het leer scheerde de doelpaal. Van den Heuvel had zich bezeerd bij de zware tackel en werd gewisseld door jongeling Cools. Ook Kocak kwam erin voor Dickson. Geelzwart leek af te stevenen op een verdiende overwinning, maar vijf minuten voor tijd stelde Huygen dan toch gelijk voor de vierdeklasser.

Berchem heeft nog één oefenwedstrijd op het programma alvorens we aan het echte werk beginnen. Maandag 5 augustus ontvangen we eersteprovincialer KFCO Beerschot-Wilrijk voor de laatste oefenpot van de voorbereiding.

1-0 (22’ De Keersmaecker)
1-1 (44’ Agbo)
2-1 (48’ Van den Heuvel)
2-2 (86’ Huygen)

BERCHEM: Merckx, De Koninck, Paridaans (45’ Dierickx), Van Dessel, Haesevoets, Dickson (67’ Kocak), Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Verstraeten, Van den Heuvel (66’ Cools), Claessens

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Oefenwedstrijd Boom geannuleerd

Omwille van het zware bekerprogramma werd beslist om ook de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom van volgende week te annuleren.

Lees meer