Verslag: Berchem Sport – Sprimont | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag: Berchem Sport – Sprimont

📁 Verslag wedstrijd 🕔04.september 2013
Verslag: Berchem Sport – Sprimont

Ook tegen Sprimont heeft Geelzwart niet kunnen aanknopen met een overwinning. De troepen van Bart Selleslags speelden een goede wedstrijd, maar vergaten een karrevracht aan kansen af te werken. De bezoekers hadden genoeg aan twee doelpogingen om de eindstand om het scorebord te zetten.

Berchem begon wervelend aan de partij en pakte meteen uit met een resem kansen. Mulisa knalde het leer vanop twintig meter tegen de onderkant van de dwarsligger, maar de bal botste weer het veld in. Enkele minuten later ging Van den Heuvel op wandel door de bezoekende defensie en trapte hard op doel. Zijn schot mistte de kruising op een haar na. Aan de overzijde redde doelman Merckx de meubelen door de uitgebroken Sprimont-aanvaller af te stoppen. Het was al Berchem dat de klok sloeg, maar de thuisploeg vergat de kansen af te maken. Mulisa kwam alleen voor doel, maar zijn schot vloog over. Van den Heuvel bracht het leer opnieuw in het strafschopgebied, maar opnieuw kon Mulisa niet scoren. Op het half uur kwam wederom Mulisa voor doel, maar zijn schot ging nipt voorlangs. Als je zoveel kansen de nek omwringt, is het oppassen voor een opdoffer, en die kwam er ook. De eerste echte kans voor Sprimont was meteen raak. Henrot omspeelde enkele geel-zwarten en schilderde het leer prachtig in doel. Berchem, dat erg sterk speelde, kreeg het deksel op de neus. De thuisploeg probeerde het evenwicht snel weer te herstellen, maar geen enkel Berchems been kon de bal in het geharrewar na een hoekschop in doel werken. Vijf minuten na de eerste treffer kreeg Geelzwart een nieuw oplawaai te verwerken. Hernot bracht de bal in de zestienmeter, en Hachez kopte knap over iedereen binnen. Twee kansen, twee doelpunten. Berchem, dat meteen na de tweede treffer met nog een viertal keer erg dicht bij de aansluitingstreffer kwam, ging met een onverdiende 0-2 achterstand de rust in.

Dickson maakte na de pauze zijn rentree. Niet veel later kreeg ook Dierickx speelminuten van coach Selleslags. Berchem ging op verder op zijn elan en probeerde de eerste treffer van het seizoen tegen de netten te werken. Paridaans trof de lat, en Verstraeten zag zijn vrije trap nipt over doel suizen. Aan de overzijde kon een afstandsschot Merckx niet in gevaar brengen. Een handvol halve kansen konden het tij niet meer keren voor Geelzwart. Daar Berchem tegen Bocholt en Verviers niet meteen aanspraak kon maken op meer, en er op Union redelijk voetbal werd gebracht, was deze nederlaag ronduit onverdiend.

Berchem blijft met lege handen achter en staat laatste. Zaterdagavond trekken we naar Turnhout, alwaar Geelzwart moet aanknopen met een eerste driepunter.

0-1 (Henrot 24’)
0-2 (Hachez 28’)

BERCHEM: Merckx, De Wilde (46’ Dickson), Paridaans, Van Dessel, Van Minnebruggen (57’ Dierickx), Kocak, Verstraeten, De Keersmaecker, Van den Heuvel, Verstraeten, Claessens (83’ De Cock), Mulisa

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer