Verslag Capellen – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag Capellen – Berchem Sport

📁 Verslag wedstrijd 🕔03.december 2013
Verslag Capellen – Berchem Sport

Na die van leider Woluwe-Zaventem is nu ook de scalp van streekgenoot Cappellen FC aan onze collectie toegevoegd. Na een flauwe eerste helft klaarde Geelzwart de klus via Mulisa en Van Dessel. Berchem schuift wat op in het klassement en regeert weer als vanouds.


Onder het oog van een wederom talrijk meegereisd Berchemlegioen begonnen beide ploegen slapjes aan de wedstrijd. Geelzwart speelde en combineerde niet slecht, maar vergat zich in de zone van de waarheid te voetballen. Cappellen was in hetzelfde bedje ziek, want ook zij verzuimden voor dreiging te zorgen. Op enkele halve kansen na, viel er weinig te beleven in het Jos Wellensstadion.

Berchem kwam herboren uit de kleedkamer en zorgde meteen voor gevaar. Verstraeten besloot over, en ook Van den Heuvel kon de dreiging niet in een goal omzetten. Twintig minuten in de tweede helft kreeg Berchem wat het verdiende. Van den Heuvel bediende Mulisa, die met een prachtig gekruld schot de bezoekers op voorsprong bracht. Aan de overkant ging Vermeylen goed plat. Een kwartier voor affluiten kreeg Geuens, ex-Berchem, overdreven rood voor obstructie. Cappellen nu met een mannetje minder moest de wet van de sterkste ondergaan. De ingevallen Haesevoets zag zijn kopbal op de paal belanden en ook de doorgebroken Van den Heuvel mistte een reuzenkans. Met nog tien minuten op de klok stelde topschutter Van Dessel de zege zeker. Hij wist zijn hoofd tegen een hoekschop te zetten en liet doelman Brughmans geen kans.

De hemel klaart weer op boven het Ludo Coeckstadion. Waar Geelzwart enkele weken geleden nog in de hoek waar de klappen vallen zat, mag Berchem zelfs al stiekem naar de tweede periodetand piepen. Het kan echter ook snel weer bergaf gaan, aangezien we maar vier punten voorsprong hebben op de hekkensluiter. Zaterdagavond trekken we naar Bocholt, voor de eerste wedstrijd van de terugronde.

0-1 (63′ Mulisa) 0-2 (81′ Van Dessel)

BERCHEM: Vermeylen, De Koninck, Paridaans, Dierickx, Van Minnebruggen, Van Dessel, De Keersmaecker, (67′ Kocak – 83′ De Cock) Verstraeten (71′ Haesevoets), Claessens, Van den Heuvel, Mulisa

Deel dit artikel met vrienden