Verslag Grimbergen – Berchem Sport (1 – 3) | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslag Grimbergen – Berchem Sport (1 – 3)

📁 Verslag wedstrijd 🕔19.november 2013
Verslag Grimbergen – Berchem Sport (1 – 3)

Op een overtuigende manier heeft Geelzwart de scalp van Grimbergen veroverd. Mulisa kroonde zich met twee knappe treffers tot matchwinnaar. Grimbergen kon net na rust tegenscoren, maar Van den Heuvel besliste met een derde Berchemgoal de wedstrijd.

Bij Berchem kreeg doelman Vermeylen de voorkeur op Merckx. Mulisa, Claessens en Van den Heuvel vormden de voorhoede. Achteraan rekende coach Geeraerd op De Koninck, Dierickx, Paridaans en Haesevoets. Van Minnebruggen keerde terug bij de wedstrijdkern, en Van Dessel moest geschorst toekijken.

De meegereisde Berchemaanhang mocht na negen minuten al juichen. Van den Heuvel bracht het leer knap tot bij Mulisa, die beheerst voorbij goalie Sulmon in doel schoot. Van Minnebruggen mistte nog na een hoekschop, maar een tweede treffer hing in de lucht. Het was opnieuw Mulisa die Sulmon verschalkte. 0-2 en Geelzwart op rozen. Grimbergen, dat de voorbije weken erg matig presteert, kon geen vuist maken en moest het bezoekende spel ondergaan. Verder dan enkele mislukte corners en halve kansen kwam de thuisploeg niet. Berchem ging met een meer dan verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Na rust leek Grimbergen even de pedalen te hebben gevonden. Blauwwit probeerde een offensiefje op poten te zetten, en slaagde daar ook deels in. Na wat geharrewar en een mogelijke buitenspelpositie kon Romero de score milderen. Berchem was echter niet van slag en nam het heft snel weer in handen. Met nog een half uur op de klok besliste de sterk spelende Van den Heuvel de wedstrijd. De jonge flankaanvaller stond op de perfectie positie en had het leer maar binnen te knallen.

Berchem haalt zeven op negen, maar schuift geen plaats op. Volgend weekend komt Zaventem, de leider, op bezoek.

0-1 (9′ Mulisa)
0-2 (17′ Mulisa)
1-2 (65′ Romero)
1-3 (71′ Van den Heuvel)

BERCHEM: Vermeylen, De Koninck, Dierickx, Paridaans, Haesevoets, Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Verstraeten, Claessens (90′ Van Parys), Van den Heuvel, Mulisa (87′ De Cock).

Deel dit artikel met vrienden