Voorbeschouwing ASV Geel – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing ASV Geel – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔08.november 2019
Voorbeschouwing ASV Geel – Berchem Sport

Morgenavond speelt Berchem Sport in De Leunen, het voetbalstadion van AS Verbroedering Geel. Met een capaciteit van 8.000 plaatsen is het een van de grootste stadions van 2e amateurliga. Het overgrote deel van het stadion zal waarschijnlijk leeg zijn, maar laten we op z’n minst proberen om het bezoekersvak goed gevuld te krijgen!

In voetbal kan het snel gaan. Een dikke twee jaar geleden wonnen we op de eerste speeldag in eerste amateur nog tegen Virton (2-0) en speelden we het weekend nadien tegen ASV Geel. Nu staan Geel en Berchem weer tegenover mekaar, maar dan een reeks lager. En dat terwijl Virton intussen promoveerde en dit weekend zelfs de periodetitel in 1B kan behalen, om later dit seizoen mogelijk de promotie naar eerste klasse af te dwingen.

Ons vorige bezoek aan Geel in september 2017 luidde het begin van een neerwaartse spiraal van onze club in. Enkele maanden voordien beleefde Berchem nog een hoogtepunt met de titelviering in een goedgevuld Ludo Coeckstadion. Op de eerste competitiespeeldag na de promotie naar eerste amateurliga won Berchem thuis met 2-0 van Virton, dat een jaar eerder nog 3e werd. Een zorgeloos seizoen moest mogelijk zijn. In Geel ontdekte Berchem Sport echter dat die hoogste amateurreeks toch een niveau hoger was dan tweede amateur. Geel-zwart ging kansloos onderuit in De Leunen: 3-0. De eerste competitienederlaag sinds lange tijd was dat toen, en sindsdien vaart de yellow submarine door woelig water, met nadien nog veel meer nederlagen die trainerswissels en uiteindelijk de degradatie tot gevolg hadden. En dan kwamen daar ook nog eens stadionproblemen bij.

Net als Berchem beleeft ook Geel geen hoogdagen. De club die in 2008 ontstond uit Verbroedering Meerhout en het failliete Verbroedering Geel speelde enkele seizoenen geleden nog in tweede klasse. De voorbije jaren moest de club een schuldenberg wegwerken en was het voortbestaan in gevaar. Vorig seizoen degradeerde ASV Geel uit eerste amateurliga. Momenteel ziet het er niet naar uit dat Geel snel gaat terugkeren naar de hoogste amateurreeks. De Kempense club telt evenveel punten als ons en volgt al op tien punten van leiders Tienen en Bocholt. Vooral de laatste weken liep het fout, Geel verloor drie maal op rij.

ASV Geel begon met 4 op 6 maar moest na twee speeldagen al een nieuwe coach zoeken. Hoofdtrainer Bart Janssens verliet de club om assistent van Wouter Vrancken te worden bij KV Mechelen. Zesvoudig Rode Duivel Peter Van Houdt is sinds half september de nieuwe hoofdcoach van ASV Geel. De voorbije seizoenen was Van Houdt aan de slag bij reeksgenoot Hades Hasselt. In de spelerskern van Geel is Zinho Chergui een van de bekendste namen. De linksachter speelde in een ver verleden nog bij Berchem en kwam nadien onder meer uit voor Cappellen, Antwerp en KV Mechelen.

Terwijl Geel 0 op 9 behaalde, liet Berchem Sport een 6 op 9 optekenen. De 4-3 in de slotfase van vorige zondag bracht het Rooi in extase. Een reeks kunnen neerzetten zou deugd doen en ons laten klimmen in het klassement, waar het nog dicht bij elkaar staat. Met een zege zouden we in de bovenste helft van de rangschikking kunnen terecht komen, maar anderzijds hebben we slechts vier punten voorsprong op de laatste. Onze Leeuwen weten dus wat te doen morgen!

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, Saillart, El Yazidi, Beirlant, Van Kruijssen, Temiz, Joris

Aftrap zaterdagavond om 20u! Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden