Voorbeschouwing Berchem Sport – K Bocholt VV | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – K Bocholt VV

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔04.oktober 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – K Bocholt VV

Berchem Sport ontvangt zondagmiddag Koninklijke Bocholter VV op het Rooi. De Limburgse club is al jarenlang een vaste waarde in de bovenste helft van tweede amateurklasse en voordien derde klasse en staat mee aan de leiding. Berchem begon niet zo goed aan het seizoen en telt acht punten minder dan Bocholt.

Na een gemiste start met 1 op 12 was geel-zwart opgelucht dat het Londerzeel in extremis nog kon verlaten met drie punten. Ook Bocholt kon vorige zondag vieren. Het klopte Vosselaar met 3-0 en kwam dankzij die zege en de nederlaag van Hasselt tegen Tienen samen met laatstgenoemde ploeg op een gedeelde eerste plaats te staan. Vooral thuis loopt het vlot voor Bocholt, met 9 op 9 een een doelpuntensaldo van 8-0. Op verplaatsing won Bocholt bij Hades (1-2) en verloor het tegen Spouwen-Mopertingen (1-0).

Bocholt VV is een van de regelmatigste clubs van ons land. De Limburgse club speelt al vanaf 2001 in derde klasse en sinds 2015 tweede amateur, zonder te stijgen of te dalen. Sinds 2011 eindigt Bocholt ook steeds in de top 6 van de rangschikking. Bocholt doet dus regelmatig mee voor promotie, maar meestal loopt het mis in de eindronde. Vorig seizoen eindigden ze 4e, één plek voor Berchem. In de eindronde schakelde Bocholt eerst het hoger geëindigde Hasselt uit, maar tegen Wijgmaal (5e in de andere Vlaamse amateurreeks) delfden de Limburgers het onderspit. Ook Wijgmaal haalde het uiteindelijk niet, dus beide clubs komen dit jaar weer in tweede amateur uit. Bocholt en Wijgmaal hebben trouwens iets gemeen: in het seizoen 2016-2017 waren het de enige twee clubs tegen wie Berchem niet kon winnen.

Het voorbije seizoen verloor Berchem Sport op de eerste speeldag met 3-1 van Bocholt. In de terugronde kon geel-zwart wel winnen: 2-1. Onze verdediging kan maar beter opletten voor goalgetter Christophe Bertjens: vorig seizoen scoorde hij de vier doelpunten die Bocholt tegen ons maakte. Twee weken geleden in de vorige uitmatch van Bocholt trof hij ook nog twee maal raak.

Selectie: volgt nog

We spraken deze week met Ilias El Yazidi, die Berchem vorig weekend in de absolute slotfase naar de overwinning schoot.

Even teruggaan naar vorige zondag: 3-4 gewonnen tegen Londerzeel. Met 2 doelpunten mogen we jou man van de match noemen.

“Ik denk dat heel het team wel man van de match was. We hebben er voor geknokt. We komen snel voor en Londerzeel pakt een rode kaart. Maar dan waren we iets te zwak, voetbalden we niet genoeg, en maken ze 2-1 en liepen we achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we ons wel herpakt en hebben we redelijk wat kansen gecreëerd.”

Wat dacht je toen het kort voor tijd 3-3 werd, dat moet een ferme dreun geweest zijn?

“Ja, dat was even een ontgoocheling, omdat we voorstonden en eindelijk die overwinning in zicht hadden. Dan krijgen we in de 86e minuut die 3-3 en gingen de kopjes even naar beneden. Maar we zijn blijven knokken en hebben nog de 3-4 kunnen maken. En dan was het alle remmen los, iedereen was aan het springen en iedereen was heel blij en opgelucht dat we eindelijk die drie punten pakten.”

Van de huidige kern was jij de laatste die bij de club kwam. Hoe ben jij met Berchem in contact gekomen?

“Via de coach, ik heb nog met Frank samengewerkt bij Duffel. Er was al sinds mei contact, maar we kwamen er financieel niet echt uit. Maar uiteindelijk is het in orde gekomen.”

Je bent iemand met vooral offensieve kwaliteiten. Maar waar blink je het meest in uit? Dribbels, assists, goals maken…

“Goals maken is wat minder, dat laat ik aan Jelle over. Maar ik geef graag assists, een actie maken, één-tweetjes… dat is mijn spel.”

Maar doelpunten maken lukt ook af en toe. Je hebt er nu toch al drie dit seizoen. De eerste was de vrije trap tegen Hasselt, was het eigenlijk de bedoeling om die rechtstreeks te trappen?

“Ik wilde hem gewoon scherp voor doel draaien. Als er iemand aankomt is dat altijd gevaarlijk, en als de bal niet geraakt wordt kan die ook binnen gaan. Het is leuk dat ik de ploeg daarmee kan helpen, dus ik ben wel blij met mijn doelpunten.

Zondag spelen we tegen Bocholt. Weet je iets van de tegenstander?

“Vanuit het verleden weet ik wel dat het een redelijk sterke ploeg is die meestal in de top van de rangschikking speelt. Maar ik denk niet dat ik er namen van ken. We gaan sowieso ook uit van onze kwaliteiten.”

We hebben nu tegen Londerzeel de eerste overwinning behaald. Vinden jullie het ook belangrijk om een eerste zege voor eigen volk te pakken?

“Ja, dat is heel belangrijk. En ook om te bevestigen. Want als we na de zege van vorig weekend weer verliezen, zijn we met die drie punten ook niet veel opgeschoten. Thuis spelen is altijd een voordeel met onze supporters, dat is echt tof. Dus we moeten vol voor die drie punten gaan.”

Bedankt en succes!

Aftrap zondagmiddag om 15u!

Deel dit artikel met vrienden