Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen

📁 Voorbeschouwing 🕔12.januari 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen

Berchem Sport start de competitie in 2019 met twee thuiswedstrijden. Tegen Cappellen en Hamme werd in de heenronde 6 op 6 gehaald op verplaatsing. We hopen dat geel-zwart dat in eigen huis kan evenaren en zo het nieuwe jaar positief kan inzetten.

Zondag komt met Cappellen de 8e uit het klassement naar het Rooi. Cappellen FC wisselt opvallend goede met minder goede uitslagen af. Zo won het bijvoorbeeld tegen de hoger geklasseerde teams Sint-Niklaas en Temse met respectievelijk 2-5 en 1-4, terwijl Cappellen tegen de onderste drie uit de rangschikking maar 1 op 9 behaalde. Ook binnen één match presteert Cappellen soms wisselvallig. Zo verloor het in december tegen zowel Heur-Tongeren als Bocholt ondanks een 2-0 voorsprong.

In september won Berchem in Kapellen met 0-2 na doelpunten van de inmiddels vertrokken Audin en Van Kruijssen. De eerste van toch al zes uitoverwinningen was dat. Daarmee is Berchem Sport van onze reeks voorlopig de ploeg die het meest aantal punten pakte op verplaatsing. Net als in heenronde mogen we bij Cappellen ex-Berchemspeler Wesley Geuens in de basis verwachten, die bij Cappellen als centrale verdediger uitgespeeld wordt.

Nesta Vallez viel in de oefenwedstrijd tegen Bornem uit met een spierblessure en zit niet in de kern. Nader onderzoek moet nog uitwijzen hoelang onze blonde middenvelder onbeschikbaar is. Brosens, die in december geopereerd werd aan de elleboog, geraakt mogelijk speelklaar. Uit voorzorg zijn voorlopig drie doelmannen in de selectie opgenomen, met ook Anwar Houmani, aanwinst van Rupel Boom, en beloftendoelman Byron Van Buynder. Bruno Appels zien we zoals bekend nog niet meteen terug op het veld, ook op Roy Mauro is het nog even wachten.

Selectie: Houmani, Brosens, Van Buynder, Van De Velde, Michiels, Peers, Nwokoro, Geenens, Van Den Driessche, Absisan, Hamdi, Kabir, Saillart, Carrez, Van Kruissen, Maluka

Aftrap om 15u!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels